Banános karamelles csokitorta

20150528_112819[1]


Ismét felvirradt kedvenc gasztrojátékom, a Blogkóstoló napja. Nagyon szeretem ezt a kezdeményezést, mert jó alkalmat ad arra, hogy alaposabban is körülnézzek egy-egy gasztroblogger kollegina konyhájában. Ezúttal Sherpa konyháját kaptam meg a sorsolás szeszélye folytán, kíváncsian szemrevételeztem a nagyon színes palettát. Sok morfondírozás után végül az volt a döntő a választásban, hogy gyönyörű banánokra tettem szert a zöldségesnél, és ebben a témakörben a banános karamelles csokitortába szerettem bele első pillantásra. Hamar elkészült és mennyeien finom lett!


Banános karamelles csokitorta


20150528_112819[1]Hozzávalók:


- 25 dkg darált keksz


- 7 dkg vaj


- 10 dkg étcsoki


- 4 banán


- 1 citrom leve (nálam egy kupica citromlé)


- 3 dl tejszín


- 5 dkg cukor


- 1 cs habfixáló


- szeletelt mandula


Elkészítés:


Az étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk.


Egy tálba tesszük a darált kekszet, hozzáadjuk a mikróban megolvasztott vajat, és az étcsokit. Egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belenyomkodjuk a kekszes masszát, úgy, hogy pereme is legyen. Legalább egy fél órára elküldjük szundizni a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.


3 banánt felkockázunk meglocsoljuk a citrom levével, és jól összeforgatjuk. A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a banánt.


Elővesszük a hűtőből a masszát, megszórjuk szeletelt mandulával, egyenletesen elsimítjuk rajta a banános habot. A megmaradt banánt felkarikázzuk, elosztjuk a torta tetején, amelyet jól megszórunk kakaóporral. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és boldog mosollyal arcunkon elpusztítjuk a finomságot.


20150528_113235[1]Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Jól hangzik, de ebben hol a karamell?

    VálaszTörlés
  2. Az ízében:-) A csoki, a banán és a krém együtt adja ki a kamaramellt:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs