Epres kókuszkocka
Nincs az az isten, hogy én bekapcsoljam a sütőt ebben a prosti melegben! Egészen addig a percig teljesen komolyan is gondoltam, amíg szembe nem jött velem a neten ez a recept. Szerelem volt első látásra, azonnali hatállyal újraterveztem a nasit, az eredeti epres tervet lekukáztam, és már álltam is neki ennek az egyszerű, de nagyszerű finomságnak. Jelentem, mennyei a végeredmény, kötelező darab!
Epres kókuszkocka
Piskóta:
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Bevonat:
- 50 dkg eper
- 20 dkg cukor
Forgatáshoz:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukrokkal. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a cukros tojáshoz, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük.
Az epreket megmossuk, lecsumázzuk, félbe vágjuk, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és alacsony lángon pár perc alatt sűrű krémet főzünk belőle, langyosra hűtjük.
Egy tálba tesszük a kókuszreszeléket, hozzáreszeljük a fehér csokit.
Az előkészületekkel megvolnánk, már csak a süti összeállítása van hátra. A piskótát felkockázzuk, minden darabot megmártunk az epres krémben, és megforgatunk a csokis kókuszreszelékben. A kész sütiket tepsire sorakoztatjuk, és viharsebesen eltüntetjük a szemünk elől, különben morzsa sem marad belőlük, márpedig még egy éjszakára be kell(ene) költözniük a hűtőbe. Mondanám, hogy másnap lehet habzsolni, de én már most bepusziltam majdnem a fele adagot egyedül, fogalmam sincs, hogyan fogom kibírni reggelig! Célszerű helyből duplázni az adagot, mert azonnali függőséget okoz, és nagyon fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése