Habos málnás csemege
Francnak van kedve komolyabb sütit összedobni ebben a melegben! De azért valami nasi kell, úgyhogy nagyon megörültem, amikor a Vidék íze c. újságot lapozgatva megpillantottam egy egyszerű, de nagyszerű receptet, amelynek köszönhetően sikerült csökkenteni a mindig aggasztó mennyiségű tojásfehérje mennyiséget a mélyhűtőben. De nem ez volt az legjobb az egészben, hanem a málnaszörp! A Sparban ugyanis ráleltem az Ági van nevű változatra, azonnal elöntött a nosztalgia (teccik emlékezni, ugye a Csókolom, Ági van! mondatra a korabeli reklámból?), már vettem is le a polcról a szörpöt és nem csalódtam, mennyeien finom volt! A desszert gyorsan elkészült, és ugyanolyan viharsebesen el is fogyott, már csak az emléke maradt...
Habos málnás csemege
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 30 dkg málna (részemről mirelit) + a tetejére
- babapiskóta
- málnaszörp
- víz
Elkészítés:
A tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. A maradék cukorból és 0,75 dl vízből szirupot főzünk, és még forrón, folyamatos keverés közben a habhoz dolgozzuk. Kihűlésig tovább verjük, óvatosan hozzákeverjük a málnát is.
És az érdemi melóval meg is lennénk, már csak össze kell állítanunk a finomságot. Egy lapos üvegtál aljára kanalazzuk a hab felét. A tetejére piskótát rétegzünk. Mehet rá a kevés vízzel felhígított málnaszörp, majd a hab másik fele. A tetejére málnát halmozunk, és már mehet is a hűtőbe egy éjszakára. Másnap tányérra szedjük és habzsoljuk.
Bármilyen más gyümölccsel el lehet készíteni, csak arra kell figyelni, hogy a szörp is ugyanolyan ízű legyen!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése