Lecsós-tofus tarhonya

20150613_184428[1]


Nagyon rákaptam újabban a tofura, kiváló alapanyag, nagyon jól lehet kísérletezni vele. Ebben a melegben egyértelmű volt, hogy lecsónál komolyabb ebédről szó sem lehet, és mivel már nagyon a végét járta a hűtőben leledző tofu, elmorfondíroztam azon, hogy vajon bele lehet-e tenni abba is. Gyorsan ráeresztettem a neten egy keresést a témára, és viharsebesen bele is sikerült zúgnom ebbe a receptbe. A tarhonya ragadta meg a fantáziámat elsősorban, magamtól eszembe sem jutott volna a lecsóval összekeverni, de ám legyen, próbáljuk ki! Jól tettem, hogy engedtem a kíváncsiságomnak, isteni finom ebédet sikerült összedobnom nem túl sok melóval. Felvéve a kedvencek közé!


Lecsós - tofus tarhonya


20150613_184428[1]Hozzávalók:


- 30 dkg tofu


- 5 db paprika


- 10 db paradicsom


- 4 db vöröshagyma


- olívaolaj


- 2 tk pirospaprika


- 1 tk majoranna


- 1 tk bazsalikom


- 1 csokor petrezselyem (esetemben 2 ek szárított)


- 10 dkg tarhonya


Elkészítés:


 A tofut kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk és félretesszük.


A hagymát finomra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk.


Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a majorannát, a bazsalikomot és a petrezselymet. Ha a lecsó elkészült, hozzáadjuk a tarhonyát, és addig főzzük, amíg megpuhul (ha szükséges, kevés vizet önthetünk rá). És már csak annyi a dolgunk, hogy hozzákeverjük a tofut. Elzárjuk a gázt, lefedjük és kb. 15 percig pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. Ha letelt az idő, nem kíméljük, az utolsó falatig elpusztítjuk a finom ebédet!


20150613_184428[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs