Málnás-mákos tiramisu
Viszlát eper, isten hozott málna! Kicsit fáziskésésben vagyok, elfelejtettem, hogy véget ért a sajnos nagyon rövid eperszezon, hiába kerestem ezt a mennyeien finom gyümölcsöt a zöldségesnél. Csalódottságom csak addig tartott, amíg meg nem láttam, milyen gyönyörű málnaszemek kelletik magukat az egyik dobozban, nem is gondolkodtam sokáig, felpakoltam belőle rendesen. Hazaérve törhettem a buksimat azon, hogy mi is készüljön belőle. Mivel jól lefáradtam péntekre (új munkahely, rengeteg újdonság stb.), nem volt kedvem sütni, ezért alternatív megoldást kerestem. Végül eszembe jutott, hogy a Kifőztük-ben láttam egy kiváló tiramisu receptet, amit amúgy is ki akartam próbálni, úgyhogy gyorsan előkerítettem, a Sparban beszereztem a mascarponét és már álltam is neki az elkészítésnek. Nem vittem túlzásba a melót - volt vagy pár perc, amit rá kellett szánnom az életemből - , már csak ki kellett bírnom egy éjszakát, és utána habzsolhattam is ezt az egyszerű, mégis különleges nasit!
Málnás-mákos tiramisu
- 6 tojás
- 6 ek (nyírfa)cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 ek rum
- csipet só
- 20 dkg darált mák
- 30 dkg friss (vagy mirelit) málna
- babapiskóta
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, elzárjuk alatta a gázt, és hozzákeverjük a rumot.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a sóval. A sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a mascarponét és a mákot. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot, végül a málna felét.
Egy nagy tálat kerítünk, az aljára sorakoztatjuk a rumos tejben megforgatott babapiskótákat, mehet rá a krém fele, újabb babapiskóta réteg, majd a krém másik fele következik. A tetejét megszórjuk a málna másik felével. És ennyi, készen is vagyunk, egy éjszaka szundi következik a hűtőben, másnap már pusztíthatjuk is a finomságot.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése