Zöldborsópörkölt gazdagon
Apukám lelépett az ország másik felébe egy szakmai konferenciára, én pedig itthon maradtam a kutyussal és egy viharsebesen lejáró szavatosságú zacskó sajtos virslivel. Persze el is felezhettem volna őkicsiségével, de ő természetesen amúgy is kapott nasit, én pedig pechemre belelapoztam a Vidék Íze c. újságba, és azonnal beleszerettem egy receptbe, amelyhez pont el tudtam használni az ominózus húsipari terméket. Nem túl bonyolult az elkészítése ennek a finomságnak, tetszés és ízlés szerint bármelyik összetevő elhagyható belőle, én felvettem a kedvencek közé, durván jó lett!
Zöldborsópörkölt gazdagon
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta (részemről fusilli, de kinek mi tetszik)
- 40 dkg zöldborsó (nálam mirelit)
- 40 dkg gomba
- 3 +2 főtt tojás
- 4 pár virsli
- 2,5 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- só, bors,
- 2 tk őrölt pirospaprika
- olaj
- víz
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és apróra kockázzuk. A tojásokat megfőzzük. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a zöldborsót, kevergetve pároljuk néhány percig. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Összeforgatjuk, 3/4-ig feltöltjük vízzel, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A virsliket felkarikázzuk, hozzáadjuk a pörkölthöz. 5 perc múlva hozzáadjuk a kissé felvert tejfölt, összeforraljuk. Ezután elzárjuk a gázt, hozzákeverünk 3 db, cikkekre vágott főtt tojást.
Tálaláskor a tésztára szedjük a pörköltet, rátesszük a nagyobb darabokra vágott maradék főtt tojást. Mennyei ebéd/vacsora!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése