Amerikai kukoricasaláta

20150725_154532[1]


Tatabányára szerencsésen ideért az enyhet adó zápor, de ettől még a nap nagy részében szaharai forróság uralkodott (kérném értékelni, hogy ilyen körülmények között is voltam olyan hős, hogy elmentem reggel kettleball órára!), vagyis fel sem merült bennem, hogy be kellene kapcsolnom a sütőt. Valamivel viszont mégiscsak meg kellett tölteni a pocót, ami megfelel annak a kritériumnak, hogy pár perc alatt megvan és még hűsít is ebben a kánikulában. Szerencsére nem kellett sokáig törni a buksimat, a Nők Lapjában már korábban kinéztem magamnak egy kiváló receptet, amely tökéletes választás volt a mai napra. A kukoricasali viharsebesen elkészült, már csak be kellett tenni a hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön, aztán már jöhetett is a jól megérdemelt habzsolás. Egyszerű, de nagyszerű ebéd lett belőle, ennél több nem is kellett!


Amerikai kukoricasaláta


20150725_154545[1]


Hozzávalók:


- 6 cső kukorica (én a kényelmesebb módszert választottam, és 3 db konzervvel helyettesítettem)


- 1 db kígyóuborka


- 2 db lilahagyma


- 3 db paradicsom


- 1 db lime leve (részemről 4 ek kész limelé)


- 1 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika 


- 2 dl natúr joghurt


- 1 dl majonéz


- só, bors


- 1 tk cukor


Elkészítés:


 Ha nem konzervkukoricát használunk, főzzük meg sós vízben. Amikor kihűlt, késsel vágjuk le a csőről a szemeket.


Tegyük egy nagy tálba a kukoricát. 


A zöldségeket szép türelmesen felkockázzuk, a hagymát karikára vágjuk és minden mehet a kukoricához a tálba.


Egy kisebb tálban összekeverjük a joghurtot a majonézzel, a lime levével, a cukorral, sózzuk, borsozzuk. És már csak annyi a dolgunk, hogy a joghurtos keveréket jó alaposan összeforgatjuk a nagy tálban leledző zöldségekkel. Folpackkal lefedjük, legalább egy órára hűtőbe tesszük, aztán eshetünk is neki ennek a nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető kánikulai ebédnek/vacsorának.


20150725_154545[1]


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs