Brokkolis burgonyás pizza

20150713_131223[1]


Mire eljutottam volna odáig, hogy felhasználjam a hűtőben türelmesen várakozó görögdinnyét, annyira elromlott az idő, hogy elment a kedvem a frissítő ebédtől, inkább egy jó kis pizzára vágytam. De hát a kilóimra is tekintettel kellett lennem, továbbá arra is, hogy már erősen az utolsókat rúgja kb. 1 kg krumpli a spájzban. Szerencsére már régen kinéztem egy kiváló receptet a Vidék íze c. újságban, amit korábban félretettem a szaharai hőség miatt, most azonban kapóra jött, így némi macerával isteni finom ebédet rittyentettem, ami ráadásul egészséges is volt. Kell ennél több?


Brokkolis burgonyás pizza


20150713_131223[1]


Hozzávalók:


- 1 kg burgonya


- 5 ek olívaolaj


- kb. 10 dkg liszt


- 1 db vöröshagyma


- 1 gerezd fokhagyma


- 25 dkg paradicsom


- 25 dkg brokkolirózsa (részemről mirelit)


- 20 dkg mozzarella


- só, bors, szerecsendió


Elkészítés:


A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, még melegen áttörjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk 3 ek olívaolajat és a lisztet, sózzuk, szerecsendiót reszelünk hozzá, lágy tésztát gyúrunk belőle. Négy részre osztjuk és lisztezett felületen oválisra nyújtjuk, majd sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket.


A hagymát finomra, a paradicsomot kis kockákra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük a maradék olívaolajat, megdinszteljük rajta a hagymát, belereszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat, hozzáadunk 4 ek vizet,  addig főzzük, amíg a brokkoli majdnem puhára fő. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot, és még egy percig pároljuk. A zöldséges raguval megpúpozzuk a krumplis pizzákat. Felszeleteljük a mozzarellát, egyenletesen elosztjuk a pizzák tetején. És ennyi, készen vagyunk, a tepsit betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kicsit időigényes, de megéri a fáradtság, mert nagyon finom a végeredmény!


20150713_130005[1] 


Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. László Démuth2015. július 15. 3:26

    Nem értem miért nem lehet másolni egy receptet,ha olyan nagy titok akkor miért közlik?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs