Cheesecake brownie áfonyával

20150726_181859[1]


Végre normalizálódott az idő, csendes nyári napok köszöntöttek ránk a szaharai hőség után. Fagyik, parfék majd később, most a karakteresebb finomságok ideje jött el. Mindenképpen tortát szerettem volna sütni, valami jó csokisat, amely tobzódik az áfonyában. Vagyis brownie kellett nekem, mégpedig azonnal. Már nagyon régen kinéztem a receptet a Két Cica konyhája oldalon, eljött az ideje elkészítésnek. Egyáltalán nem bonyolult összedobni, egyszerű, mégis különleges és egyáltalán nem utolsósorban nagyon finom!


Cheesecake brownie áfonyával


20150726_181859[1]


Hozzávalók:


- 10 dkg darált mandula


- 10 dkg liszt (részemről BL 55)


- 20 dkg barnacukor


- 1 dl víz


-  1 dl habtejszín


- 2 tk vaníliakivonat


- 30 dkg étcsoki


- 10 dkg kókuszszír (vaj)


- fél csomag sütőpor


- 5 tojás


- 5 ek meggylekvár


- 25 dkg tejszínes krémsajt (mascarpone)


- 1 ek méz


- 1 citrom reszelt héja (részemről egy kupica citromlé)


- 20 dkg áfonya (részemről mirelit)


Elkészítés:


Nem esünk kétségbe a hozzávalók hosszú sorától, fogjunk hozzá nyugodtan, gyorsan megleszünk az érdemi melóval.


Egy lábosban a vízből, a tejszínből és a cukorból lassú tűzön kevergetve szirupot főzünk. Ehhez hozzáadjuk az étcsokit, a kókuszszírt (vajat), a vaníliakivonatot és addig kevergetjük, amíg minden elolvad benne. 


Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a darált mandulát és a sütőport. A tojásokat lazán felverjük, hozzáadjuk a lisztes keverékhez.  Az egészet hozzáadjuk a csokis keverékhez, és jól összekeverjük. 


Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. A meggylekvárt egyenletesen elosztva rákanalazzuk. 


Egy kisebb lábosban (csak hogy ne unatkozzon a mosogatógép), elkeverjük a krémsajtot (mascarponét) a mézzel és a citromlével, majd ezt is kanalanként a tésztára pötyögtetjük.


A  torta tetejére szórjuk az áfonyát, és egy villával belekeverjük a tésztába a lekvárral és a krémsajttal együtt, így márványos lesz a végeredmény, ha minden jól megy.


És ennyi, már csak be kell toljunk a 180 fokra előmelegített sütőbe a tortát, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és habzsoljuk. 


20150726_182458[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs