Erdei gyümölcsös-fehér csokis torta

20150715_173130[1]Annyi finom és gyönyörű gyümölcs kelleti magát mostanában a zöldségesnél (és az Intersparban a zöldségosztályon), hogy csak pakolom és pakolom a kosárba őket. Aztán persze jön a dilemma, hogy vajon mihez is kezdjek ilyen mennyiségű gyümivel? Szerencsére ezúttal nem volt gond az inspirációval, ugyanis a Nők Lapja Konyhát végiglapozva azonnal megakadt a szemem egy recepten, amit azonnal ki akartam próbálni, és még sütni sem kellett. Pár perces melóval isteni desszertet dobtam össze, felvéve a kedvencek közé!


Erdei gyümölcsös-fehér csokis torta


20150715_173130[1]Hozzávalók:


- 2 csomag babapiskóta


- 10 dkg fehér csoki


- 4 db tojássárgája


- 8 dkg (nyírfa)cukor


- 4 dl habtejszín


- 10 dkg eper, 25 dkg ribizli, 10 dkg szeder (kinek milyen gyümölcs van otthon, nálam ez volt aznap a választék)


Elkészítés:


Egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd kirakjuk babapiskótával előbb az alját egész, majd az oldalát félbevágott babapiskótával. 


A krémhez a fehér csokit vízgőz fölött megolvasztjuk és félretesszük. A tojássárgájákat a (nyírfa)cukorral a változatosság kedvéért ismét vízgőz fölött csípősre melegítjük (=ha botor módon beledugjuk az elegybe a pici ujjacskánkat, és megcsípi, na, az a jó állag).


A tejszínből kemény habot verünk. A cukros tojást kihűlésig habosra keverjük egy botmixerrel. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és az olvasztott csokit. És ennyi, már csak össze kell állítanunk a tortát.


Előkapjuk a babapiskótás tortaformát, kevés krémet teszünk az aljára, ráhalmozzuk a gyümicunami 2/3-át, majd mehet rá a maradék krém. Egy éjszakára hűtőbe vele, másnap reggel, ha megszilárdult a krém, eloszlatjuk a tetején a maradék gyümölcsöt. Egyszerű, de nagyszerű nyári desszert!


20150715_173958[1]Jó étvágyat!


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs