Görögdinnyés granita (jégkása)

20150719_080528[1]


Ebben az iszonyú melegben még ahhoz sincs kedve az ember lányának, hogy egy fagyit összedobjon. Meg különben is sokáig tart, amíg megfagy, macerás, és egyáltalán. Szerencsére van egy egyszerű megoldás erre a hatalmas problémára, mégpedig a jégkása. Viharsebesen összeállítható, néhány óra alatt elkészül, csak néhányszor villával végig kell futni rajta, hogy a megfelelő állag előálljon. Mivel nekem még volt egy szép adag görögdinnyém, nem volt kérdés, hogy ebből fog készülni a finomság. Zsófinál már nagyon régen kinéztem a receptet, nem mondható bonyolultnak az elkészítése, úgyhogy gyorsan összedobásra került, és pár órán beleül már lehetett is nekiállni a habzsolásnak.


Görögdinnyés granita (jégkása)


20150719_080439[1]


Hozzávalók:


- 1 kg görögdinnye


- 1,5 dl víz


- 5 dkg (nyírfa) cukor


- 2 db lime (esetemben 6 ek limelé)


Elkészítés:


Egy kis tálban a vizet és a cukrot addig forraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk a limelevet, és lehűtjük.


Előkapjuk a turmixgépünket, belekockázzuk a dinnyehúst a magokkal együtt. Hozzáöntjük a lehűtött szirupot, megnyomjuk a gombot és pürésítjük a hozzávalókat. És kb. ennyi volt az érdemi meló, már csak annyi a dolgunk, hogy szűrőn átpasszírozva egy műanyag edénybe töltjük a dinnyés elegyet, amit már teszünk is be a mélyhűtőbe, hogy minél előbb készen legyen.


Kb. két óra múlva (amikor már elkezd fagyni a cucc), fogunk egy villát, és szépen végigkapargatjuk. Mélyhűtőbe vissza, két óra múlva műveletet megismétel, ha minden jól megy, ekkora már kellőképpen megfagy a granita, szedhetjük pohárba és már hűthetjük is magunkat ezzel az egyszerű, de nagyszerű finomsággal. Vigyázat, függőséget okoz!


20150719_080439[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs