Mézes-csipkebogyós fagyi

20150707_182933[1]


Ebben az afrikai hőségben fagyin kívül semmi ehetőre nem vágyik az ember lánya. Viszont mivel amúgy elég ínyenc, nem elégszik meg az alapkombinációkkal, neki bizony valami különleges finomság kell! A spájzban kutató szemekkel nézelődve hirtelen megakad a szeme egy csipkebogyó lekváron, mire eszébe jut, hogy nemrégen látott egy receptet a Kifőztükben, amelyben éppen ebből a hozzávalóból készült fagylalt. Nosza, gyorsan előkeríti a leírást, villámgyorsan összedob, és másnap vidáman bekanalazza a mennyei desszertet. Mivel rálelt egy igazi retro fagyisdobozra, abba teszi, és nem is gombócolja, mert mire odajutna, már nincs annyi a finomságból....


Mézes-csipkebogyós fagyi


20150707_182959[1]


Hozzávalók:


- 4 dl habtejszín


- 5 dl joghurt


- 3 ek méz


- 20 dkg csipkebogyólekvár


Elkészítés:


Egy kisebb tálban összekeverjük a tejszínt, a joghurtot és a mézet.


És igazából készen is vagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy rétegezzünk.


A fagyis dobozba váltakozva belekanalazzuk az ízesített tejszínt és a lekvárt. Ha elfogytak a hozzávalók, villát ragadunk, és kissé megkeverjük, hogy jó kis cirmos mintával bírjon majd a végeredmény. Mélyhűtőbe vele egy éjszakára, másnap pedig indulhat dőzsölés. Vigyázat, azonnali függőséget okoz!


20150707_182959[1]Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta