Mézes-csipkebogyós fagyi
Ebben az afrikai hőségben fagyin kívül semmi ehetőre nem vágyik az ember lánya. Viszont mivel amúgy elég ínyenc, nem elégszik meg az alapkombinációkkal, neki bizony valami különleges finomság kell! A spájzban kutató szemekkel nézelődve hirtelen megakad a szeme egy csipkebogyó lekváron, mire eszébe jut, hogy nemrégen látott egy receptet a Kifőztükben, amelyben éppen ebből a hozzávalóból készült fagylalt. Nosza, gyorsan előkeríti a leírást, villámgyorsan összedob, és másnap vidáman bekanalazza a mennyei desszertet. Mivel rálelt egy igazi retro fagyisdobozra, abba teszi, és nem is gombócolja, mert mire odajutna, már nincs annyi a finomságból....
Mézes-csipkebogyós fagyi
Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 5 dl joghurt
- 3 ek méz
- 20 dkg csipkebogyólekvár
Elkészítés:
Egy kisebb tálban összekeverjük a tejszínt, a joghurtot és a mézet.
És igazából készen is vagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy rétegezzünk.
A fagyis dobozba váltakozva belekanalazzuk az ízesített tejszínt és a lekvárt. Ha elfogytak a hozzávalók, villát ragadunk, és kissé megkeverjük, hogy jó kis cirmos mintával bírjon majd a végeredmény. Mélyhűtőbe vele egy éjszakára, másnap pedig indulhat dőzsölés. Vigyázat, azonnali függőséget okoz!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése