Zöldborsós-snidlinges krumplisaláta

20150719_181858[1]


38 fokban francnak van kedve komoly ebédet alkotni. Ilyenkor marad az, hogy benézünk a spájzba, szemrevételezzük a készleteket, és megbeszéljük magunkkal, hogy jó lesz nekünk egy krumplisaláta is. Szerencsére a Nők Lapja Konyhában volt egy ilyen válogatás, ezért csak követni kellett az utasításokat, így percek alatt elkészítésre került a majonézes krumpli de luxe. Nagyon finom lett a végeredmény!


Zöldborsós-snidlinges krumplisaláta


20150719_181821[1]Hozzávalók:


- 1 kg krumpli


- só, bors


- 4 ek fehérborecet


- 2 dl víz


- 1 ek (nyírfa)cukor


- 50 dkg zöldborsó (részemről mirelit)


- 1 nagy csokor snidling


- 3 dl natúr joghurt


- 1 ek majonéz


- 1 ek ecetes torma


- 1 ek mustár


Elkészítés:


A krumplit egészben megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük, kihűtjük, meghámozzuk, felkarikázzuk.


A fehérborecetet egy kisebb tálban elkeverjük a vízzel és a cukorral. A felkarikázott krumplit beletesszük egy nagy tálba, meglocsoljuk az ecetes lével, betesszük a hűtőbe legalább egy órára.


A borsót sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A krumplit kivesszük hűtőből, leszűrjük, hozzákeverjük a borsót. A snidlinget felaprítjuk, beleforgatjuk a krumplis elegybe. 


A joghurtot egy kisebb tálban (csak, hogy ne unatkozzon a mosogatógép) elkeverjük a majonézzel  az ecetes tormával és a mustárral. Borsozzuk, lazán összeforgatjuk a krumplival. Gyorsan megvan, és még finom is, igazi nyári ebéd!


20150719_181821[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta