Zöldborsós-snidlinges krumplisaláta
38 fokban francnak van kedve komoly ebédet alkotni. Ilyenkor marad az, hogy benézünk a spájzba, szemrevételezzük a készleteket, és megbeszéljük magunkkal, hogy jó lesz nekünk egy krumplisaláta is. Szerencsére a Nők Lapja Konyhában volt egy ilyen válogatás, ezért csak követni kellett az utasításokat, így percek alatt elkészítésre került a majonézes krumpli de luxe. Nagyon finom lett a végeredmény!
Zöldborsós-snidlinges krumplisaláta
- 1 kg krumpli
- só, bors
- 4 ek fehérborecet
- 2 dl víz
- 1 ek (nyírfa)cukor
- 50 dkg zöldborsó (részemről mirelit)
- 1 nagy csokor snidling
- 3 dl natúr joghurt
- 1 ek majonéz
- 1 ek ecetes torma
- 1 ek mustár
Elkészítés:
A krumplit egészben megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük, kihűtjük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
A fehérborecetet egy kisebb tálban elkeverjük a vízzel és a cukorral. A felkarikázott krumplit beletesszük egy nagy tálba, meglocsoljuk az ecetes lével, betesszük a hűtőbe legalább egy órára.
A borsót sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A krumplit kivesszük hűtőből, leszűrjük, hozzákeverjük a borsót. A snidlinget felaprítjuk, beleforgatjuk a krumplis elegybe.
A joghurtot egy kisebb tálban (csak, hogy ne unatkozzon a mosogatógép) elkeverjük a majonézzel az ecetes tormával és a mustárral. Borsozzuk, lazán összeforgatjuk a krumplival. Gyorsan megvan, és még finom is, igazi nyári ebéd!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése