Baileyses csokifagyi

20150805_180945[1]


Masszív antialkoholista létemre igen szép likőrgyűjteménnyel rendelkezem, ugyan soha nem innék belőlük csak úgy, viszont imádom használni őket gasztronómiai kalandozásaim során. A kedvencem a Baileys, amelyet már házilag készítek , a család legnagyobb derültségére (ennél már csak az viccesebb, amikor különböző alkoholtartalmú üvegekkel rohangálok a konyhában, miközben éppen kotyvasztok valamit). Amikor tegnap kinyitottam a hűtőt, hirtelen a szemem elé került egy üvegnyi adag, erről eszembe jutott, hogy ideje van egy Baileyses fagyi elkészítésének. Csokoholista lévén természetesen más íz szóba sem jöhetett, úgyhogy álltam is neki ilyen receptet keresni. Rá is leltem hamarost, össze is dobtam rögvest, ment is a mélyhűtőbe, és ma délután ebben az afrikai hőségben percek alatt el is fogyott. Egyszerű és finom nasi, és még nem is hizlal (annyira).


Baileyses csokifagyi


20150805_180945[1]


Hozzávalók:


- 22 dkg étcsoki


- 3,2 dl tej


- 4 db banán


- 2 ek rum


- 3,2 dl Baileys


Elkészítés:


Előkapunk egy turmixgépet, belekarikázzuk a banánt és összeturmixoljuk.


A csokit és a tejet vízgőz fölött összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a Baileyst, a leturmixolt banánt és a rumot.


És már meg is lennénk az érdemi melóval. A krémet beleöntjük egy zárható edénybe/tálba/dobozba, már mehet is a mélyhűtőbe egy éjszakára. Másnap gombócolunk és habzsolunk. Mennyei finomság!


20150805_181015[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta