Borsós-paradicsomos tészta

20150808_175946[1]


Ahogy nálunk Tatabányán mondják, gatyarohasztó meleg van. Étvágy nullához konvergál, vizet kívánunk csak, mást nem nagyon. De estefelé, amikor valamelyest csökken a forróság, a poci kéri a jussát, úgyhogy valamit mégis össze kell dobni vacsora címén. Semmi fakszni, néhány perc alatt elkészíthető tésztás valami az egyetlen opció. Ihletért a Nosalty-hoz fordultam, ahol nagyon gyorsan ráleltem a megfelelő receptre. Gyorsan megvan, és nagyon finom, ennyi mára éppen elég volt a gasztronómiából.


Borsós-paradicsomos tészta


20150808_175946[1]


Hozzávalók:


- 40 dkg tészta (nálam csavart orsótészta volt kéznél, de kinek mi tetszik)


- 25 dkg mozzarella (bármilyen sajt megteszi)


- 40 dkg (2 doboz) hámozott, darabolt paradicsom konzerv


- 30 dkg zöldborsó (részemről mirelit)


- 1 tk ételízesítő


- 2 dl főzőtejszín


- fél csokor snidling


- só, bors


Elkészítés:


A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.


A mozzarellát (sajtot) kis kockákra vágjuk. A snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.


A tejszínt egy lábosban alacsony lángon felhevítjük, elzárjuk a gázt, hozzáadjuk az ételízesítőt, és a hámozott, darabolt paradicsomot.


Egy nagyobb tepsit kivajazunk, beleöntjük a tésztát, ráöntjük a paradicsomos tejszínt. Mehet rá a borsó, a mozzarella (sajt) és a snidling 2/3-a, jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A maradék mozzarellával megszórjuk, és már mehet is a sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük.


Langyosra hűtjük, tálra szedjük, megszórjuk a maradék snidlinggel, és már habzsolhatjuk is a finom vacsorát.


20150808_180434[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs