Csokitorta sütés nélkül
Az ünnep szent napját én bizony csúnyán végiglógtam gasztroszempontból (amúgy is, semmi különöset nem csináltam, olvastam, filmet néztem, blogot írtam, kutyával játszottam, még a tűzijátékot is végigaludtam). Egy tejbegrízre futotta tőlem, és sütit sem terveztem készíteni, azonban apukám keresztülhúzta a számításaimat, ugyanis aljas módon megosztott egy receptet az idővonalamon, én pedig azonnal belezúgtam a viharsebesen elkészíthető finomságba, úgyhogy álltam fel az asztaltól és már neki is kezdtem a tortának. Süti sem kellett, tényleg gyorsan elkészült, és még finom is volt (olyannyira, hogy sajnos nem készülhetett kép a teljes tortáról, mert mire lefotózhattam volna, már elpárolgott belőle egy szép darab.-)).
Csokitorta sütés nélkül
Hozzávalók:
Tésztához:
- 16 dkg darált keksz
- 8 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- 4 dkg olvasztott kókuszzsír (vaj)
- 12 dkg porcukor
- 1 ek rum
- 6 ek tej
Csokikrémhez:
- 40 dkg étcsoki
- 7 dl habtejszín
- 6 dkg (nyírfa) cukor
- 6 dkg kókuszzsír (vaj)
- 2 tk vaníliakivonat
Tetejére:
- 1 tortabevonó (vagy olvasztott étcsoki, kinek mi tetszik)
Elkészítés:
Egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
Egy nagy tálba tesszük a tészta hozzávalóit, nemes egyszerűséggel összegyúrjuk őket, majd belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
A csokit 3 dl tejszínnel, a (nyírfa) cukorral, a kókuszzsírral (vajjal) és a vaníliakivonattal egy nagyobb edényben felmelegítjük, majd langyosra hűtjük.
A maradék 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládéhoz, rásimítjuk a tésztára. Emberes adag csokiság a végeredmény, ami mehet a hűtőbe legalább 2 órára (de inkább egy éjszakára), hogy jól megdermedjen. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a tortabevonót vízgőz felett megolvasszuk, egyenletesen eloszlassuk a krémen, és már szeletelhetjük és habzsolhatjuk is a finomságot.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése