Csokoládés-túrós muffin

20150813_191947[1]


Valamit kezdeni kellene a hűtőben leledző zacskónyi túróval, nehogy már ki kelljen dobni. Már nem emlékszem, mit szerettem volna készíteni belőle (nálam nagyon gyorsan változik a sütés/főzés tárgya, attól függ, hogyan kelek), de itt volt ő és meg kellett oldani a problémát. Bőszen törtem a buksimat ezen az eget rengető problémán, amikor apukám viharsebesen szállította a megoldást, Közzé tett ugyanis egy fényképet az idővonalamon (családi szlengben ez azt jelenti, hogy találtam egy jó receptet, minél előbb az asztalon szeretném látni), amely történetesen egy csokis-túrós muffint ábrázolt. A kérdés eldőlt, már álltam is neki a finomságnak, nemsokára már együtt falatoztuk a nasit. Egyszerű, de nagyszerű habzsolnivaló!


Csokoládés-túrós muffin


20150813_191747[1]


Hozzávalók:


Tésztához:


- 10 dkg étcsoki


- 15 dkg kókuszszír (vaj)


- 15 dkg (nyírfa)cukor


- 3 tojás


- 1 ek kakaópor


- 0,8 dl tej


- 15 dkg liszt


- fél csomag sütőpor


Túrótöltelékhez:


- 20 dkg túró


- 4 dkg (nyírfa)cukor


- 1 citrom reszelt héja


- 1 tk vaníliakivonat


- 1 ek búzadara


 


Elkészítés:


Annyira (nem) bonyolult ez süti, hogy még ebben a kánikulában is érdemes bekapcsolni miatta a sütőt. A meló nettó néhány perc vele, cserében isteni finom desszertet nasizhatunk.


Egy nagy tálba tesszük a töltelék hozzávalóit és nemes egyszerűséggel összekeverjük őket.


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírkapszlival.


A tésztához egy lábosban megolvasztjuk a kókuszzsírt (vajat) a csokival. Hozzáadjuk szépen sorban a (nyírfa)cukrot, a kakaóport, a tojásokat, a tejet, és végül a sütőporral elkevert lisztet. Minden egyes hozzávaló után átkeverjük a masszát, mielőtt a következőt beletennénk. 


És igazából ennyi volt, már csak egyenletesen a muffinpapírokba kell kanalazni a tésztát, meg kell szórni a túrós töltelékkel (kicsit bele kell nyomkodni a masszába), és már tolhatjuk is be őket a sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Egyszerű és finom, mi kell még?


20150813_191747[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs