Dán kuglóf

20150809_181358[1]


Ha nekem valami kell, az bármilyen körülmények között kell! Kit érdekel, hogy 40 fok van, lépni is fáj, a sütőt látni sem szeretném, ha egyszer meglátok egy jó receptet, sütni fogok és kész! A Blogkóstoló tehet az egészről, imádom ezt a játékot, mert mindig újabb és újabb gasztroblogokon "vagyok kénytelen" nézelődni, vagyis elveszni a jobbnál jobb receptek között, amíg nagy nehezen kiválasztom azt, amit elkészítek. Most sem volt könnyű a választás, Simone-nál nagyon sok finomság található, de ez a kuglóf szerelem volt első látásra. És innentől kezdve nem számított semmi, csak az, hogy minél gyorsabban a nózim előtt illatozzon több szelet belőle. Nagyon egyszerűen elkészíthető, isteni finom, felvéve a kedvencek közé!


 Dán kuglóf


20150809_181046[1]


Hozzávalók:


- 5 tojás


- 25 dkg barna cukor


- 1 cs sütőpor


- 25 dkg liszt (részemről BL55)


- 1 dl kókuszszír (olaj)


- 1 dl langyos víz


- 2 ek darált dió


- 2 ek kakaópor


Elkészítés:


Nincs sok időnk laca-facázni ebben a brutál melegben, essünk is neki gyorsan!


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájákhoz adjuk a cukrot, a kókuszzsírt (olajat) és a vizet. Egy kisebb tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, hozzákeverjük a tojásos elegyhez. végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.


Egy kuglófformát kivajazunk és lisztezünk, belesimítjuk a tészta felét. A tetejét egyenletesen megszórjuk a dióval. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, és ráhalmozzuk a dióra. Villával óvatosan elkeverjük párszor, hogy cirmos mintája legyen. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, megszórjuk a tetejét, porcukorral, szeleteljük, egy pohár kávéval/tejjel/kakaóval tökéletes vacsora/reggeli!


20150809_181625[1]


Jó étvágyat! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs