Gombás frittata lecsóval

20150823_141734[1]


Egy gasztrobloggernek is lehet rossz napja a konyhában. Az én vasárnapom abszolút ebbe a kategóriába esett, pedig csak annyi volt a probléma, hogy nem vettem észre, a frissen vásárolt tortaforma nem zár teljesen, ezért amikor betettem a sütőbe, elkezdett kifolyni belőle a frittata. Abban a percben elszabadult a pokol, a konyha tejszínes lében úszott, a sütő használhatatlanná vált, úgy nézett ki, mintha egy atombomba robbant volna a belsejében. Miután sűrű anyázások kíséretében nagy nehezen rendbe tettem a főzés helyszínét, gyorsan újra kellett terveznem az ebédet. A sütő hiányában végül a tűzhelyen, egy serpenyőben készült el a frittata, a lecsót pedig még úgy is simán összedobtam, hogy az összes kedvem elment a főzéstől. Végül csak készen lett az ebéd, finom is lett, mégis elrontotta a napomat ez az ostoba malőr. Kicsit macerás ételről van szó, de érdemes rászánni az időt, nagyon gyorsan fogy! A receptre a Vegetáriánius ételek című könyvben leltem rá.


 Gombás frittata lecsóval


20150823_142403[1]


Hozzávalók:


Frittatához:


- 15 dkg kókuszzsír (vaj)


- 1 db hagyma


- 40 dkg gomba


- 6 db kaliforniai paprika (2 csomag piros-sárga-zöld kiszerelés a látvány miatt)


- 6 dl főzőtejszín


- 4 dl tej


- 8 db tojás


- 2 tk só


- kókuszzsír (vaj) és liszt a tortaforma kikenéséhez


Lecsóhoz:


- 8 db paprika


- 5 db paradicsom


- 1 db hagyma


- 3 ek olaj


- 2 tk só


- 1 tk őrölt pirospaprika


Elkészítés:


 A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk.


Egy nagyobb lábosban felolvasztjuk a kókuszzsírt (vajat), megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a gombát és a paprikát, sózzuk. Hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, kissé felmelegítjük, majd mehetnek hozzá a felvert tojások is.


Egy (jól záródó!) tortaformát kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a tojásos masszát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), kihűtjük.


 A lecsóhoz a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a sót és a pirospaprikát, készre főzzük. 


Tálaláskor a lecsóra helyezünk néhány szelet frittatát, néhány percig gyönyörködünk a látványban, majd könyörtelenül elpusztítjuk a finom ebédet. Durván jó!


20150823_142403[1]


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs