Kivis-almás sárgarépa saláta

20150822_094951[1]


Hűtőtakarításból lesznek a legjobb ételek. Mert ugye a hétvégi bevásárlás előtt szépen végignézzük, hogy mi van a hűtőben, és jól meglepődünk azon, hogy maradt még elfekvőben pár apróság, amit kár lenne kidobni, viszont gyorsan ki kell találni mi legyen vele, mert lejár a szavatossága. Nálam most sárgarépa és kivi volt ebben a stádiumban,  de amikor elkezdtem törni a buksimat, hogy mihez kezdjek velük, szerencsére eszembe jutott, hogy a Kifőztük-ben láttam egy egyszerű, de nagyszerű receptet, amelyhez éppen ezek a hozzávalók szükségesek. Csak almát kellett venni a Sparban, és már állhattam is neki a fincsi saláta elkészítésének. Nekem nagyon ízlett, gyorsan el is fogyott, legközelebb dupla adagot készítek belőle az biztos!


Kivis-almás sárgarépa-saláta


20150822_094951[1]


Hozzávalók:


- 40 dkg sárgarépa (nem baj, ha több)


- 2  db közepes vagy 4 db kisebb alma


- 4 db kivi (ez is lehet több)


- 1 dl natúr joghurt


- 1 dl olaj


- 1 tojássárgája


- 1 tk mustár


- 1 tk fehérborecet


- egy kupica citromlé


- 2 tk (nyírfa) cukor


- só, bors


Elkészítés:


Először az öntetet dobjuk össze gyorsan. Egy kisebb tálba tesszük a tojássárgáját, a mustárt, a fehérborecetet, sózzuk, borsozzuk. Elkezdjük összekeverni, miközben az olajat először óvatosan, majd egyre bátrabban hozzáöntjük. Mehet hozzá a citromlé, a joghurt, a (nyírfa) cukor, sózzuk, borsozzuk, örülünk, hogy készen van és félretesszük.


A sárgarépát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn belereszeljük egy nagy tálba. Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A kivivel ugyanígy járunk el, az összes gyümölcsöt a tálba halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel, jól összekeverjük, és ennyi volt, lefedjük, egy éjszakára mehet a hűtőbe szundizni, másnapra már csak a habzsolás marad. Gyorsan készen van és nagyon finom!


20150822_095030[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs