Zöldségpaella

20150816_113524[1]


Enyhülés után áhítozunk, megkaptuk. Olyannyira, hogy vehetjük elő a pulcsit, meg olyan ételt, amely ha mással nem, a színeivel visszahozza az életünkbe a hetek óta átkozott  napsugarat. Ebben a vacogós időben muszáj olyan ebédet készíteni, amely felvidítja nekibúsult pici szívünket. Az Ízek és érzések című újságot lapozgatva szerettem bele első látásra ebbe a receptbe, álltam is neki az elkészítésnek azonnal, nem csalódtam, nemcsak jól néz ki, hanem finom is, és bónuszként még egészséges is. 


Zöldségpaella


20150816_113544[1]


Hozzávalók:


- 30 dkg rizs 


- só


- 5 dl félszáraz fehérbor


- 1 zöldségleveskocka


- 1 ek extra szűz olívaolaj


- 1 tk kurkuma


- 30 dkg brokkoli (részemről mirelit)


- 30 dkg karalábé (egy kisebb fej)


- 30 dkg répa


- 30 dkg zöldpaprika


- 1 hámozott paradicsom konzerv


- szárított bazsalikom a tetejére (természetesen friss bazsalikom még jobb, de nekem nem volt otthon)


Elkészítés:


A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzzük. Amikor a levét elfőtte, felöntjük a borral, belemorzsoljuk a leveskockát, és tovább főzzük, amíg a rizs fel nem szívja a folyadékot. Az olívaolajat összekeverjük a kurkumával, hozzáadjuk a rizshez, melynek következtében viharsebesen gyönyörű színe lesz.


Amíg a rizs fő, nem lógunk, hanem megtisztítjuk és felkockázzuk a répát és a karalábét, a paprikát se felejtsük el, őt is szépen kockára (vagy csíkokra, ki hogy szereti) vágjuk. Most jön az időigényes meló, külön-külön roppanósra pároljuk sós vízben a brokkolit, a répát, a karalábét és a paprikát, majd megnyugszunk, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, és a kész zöldségeket beleforgatjuk a rizsbe. Feltesszük a tűzre, felmelegítjük,  lehúzzuk a tűzről, mehet bele a hámozott paradicsom, és már készen is van a finom ebéd. Tálaláskor megszórjuk bazsalikommal és boldog mosollyal arcunkon elfalatozzuk.


20150816_113544[1]


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs