Bögrés szilvás-mákos süti
Beköszöntött a szilvaszezon, lehet törni a buksit, mi is készüljön ebből a finom gyümölcsből. Úri kedvem úgy diktálta, hogy mákkal párosítsam (miért? halvány lila gőzöm sincs róla, egyszerűen csak mákos-szilvás süti kellett és kész!), viszont kicsit tartottam is ettől a kombótól, mivel még nem kóstoltam eddig, ezért csak valami egyszerű sütiötletet kerestem. Rá is találtam gyorsan a Nosaltyn arra, amit kerestem, nem is húztam sokáig az időt, már álltam is neki az elkészítésnek. Nem csalódtam, egyszerű, gyors és nagyon finom!
Bögrés szilvás-mákos
Hozzávalók: (1 bögre = 2,5 dl)
- 1 bögre liszt (részemről BL55)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 10 dkg darált mák
- 1 cs sütőpor
- 4 db tojás
- 50 dkg szilva
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a külön tálban összekevert lisztet, mákot és sütőport, végül óvatosan hozzáforgatjuk fehérjehabot is.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és rásorakoztatjuk a felezett szilvadarabokat a vágott felükkel lefelé. És meg is volnánk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!)
Langyosra hűtjük, szeleteljük, megszórjuk a tetejét porcukorral és már habzsolhatjuk is a finom sütit.
Jó étvágyat!
Nagyon tetszik a recept még ma elkészítem.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik a recept, remélem, nem fogsz csalódni benne:-)
VálaszTörlés