Keksztorta

20150912_091937[1]


Az ember lánya nyugodtan eltervezi a hétvégi nasit, ahogyan azt kell, aztán az apukája péntek reggel egy perc alatt felülírja. Nyugodtan olvasgatom a kávémat szürcsölgetve a reggeli híreket, amikor atyám egyszer csak  kiszól a szobából , hogy ezt meg kellene csinálnunk délután. Mondom, mégis mit? Hát ezt a keksztortát. Sütiterv kuka, nincs mese, este közös sütés van. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy atyám összetördeli a kekszet, én összekotyvasztom a csokis krémet, a kettőt összekeverjük, tortaformába beleöntöm, és hatalmas lelkierőről tanúságot téve kibírjuk másnap reggelig a kóstolást. Egyszerű, de nagyszerű desszert, a ronda, de finom kategóriából.


Keksztorta


20150912_091937[1]


Hozzávalók:


- 40 dkg háztartási keksz


- 17 dkg vaj


- 40 dkg étcsoki


- 2 dl habtejszín


- két kupica rum (ízlés szerint)


Elkészítés:


A kekszet darabokra törjük (én a mozsarat szoktam előnyben részesíteni, de a sodrófa vagy a kézzel való tördelés is játszik, kinek mi tetszik). 


Egy közepes lábosba tördeljük a csokit, hozzáadjuk a vajat, alacsony lángon összeolvasztjuk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínt. Már csak a kekszet kell hozzákevernünk, és a rumot se felejtsük ki!. 


Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, az aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a csokis kekszet, és már mehet is egy éjszakára a hűtőbe az egész hóbelevanc. Másnap szeleteljük és habzsoljuk.


20150912_091937[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs