Krémes polenta gombával

20151011_133242[1]


Ebben a mocsok időben valami melengetőre vágytam, és mivel a sütő egy csőtörés elhárítási munkálatai miatt pár napig nem használható, ezért viharsebesen ki kellett találnom valami egyszerűt és nagyszerűt. Mivel felpakoltam gombából a hétvégi bevásárolás során, ezért egyértelmű volt, hogy ez az alapanyag lesz a vasárnapi ebéd fő összetevője. Szerencsére eszembe jutott, hogy már régen kinéztem magamnak egy jó kis receptet a Kifőztük-ből, eljött az ideje, hogy el is készítsem. Semmi extra, csak egy egyszerű gombapaprikás kicsit felturbózott polentával, de ennél több nem is kellett a kis lelkemnek ezen a borongós napon. 


Krémes polenta gombával


20151011_133242[1]


Hozzávalók:


Polentához:



  • 20 dkg kukoricadara

  • 8 dl víz

  • 10 dkg reszelt sajt

  • 10 dkg vaj

  • só, bors


Gombához:



  • 1 kg gomba

  • 20 dkg vaj

  • 2 dl fehérbor

  • 2 dl főzőtejszín

  • 1 tk szárított kakukkfű

  • só, bors


Elkészítés:


A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk (én így szeretem a gombapaprikást, de akinek jobban tetszik, nyugodtan vágja nagyobb szeletekre a gombát). Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a gombát, hozzáadjuk a bort, a tejszínt és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül puhára főzzük.


A polentához egy közepes lábosban felforraljuk a vizet, beleöntjük a kukoricadarát, néhány perc alatt megfőzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a vajat, sózzuk, borsozzuk.


És már készen is van az ebéd, egy tányérra polentát szedünk, tetszés szerinti gombamenyiséggel tálaljuk, és már eshetünk is neki a finomságnak. 


20151011_133242[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs