Sült krumplitorta zellerrel

20151007_130210[1]


Vasárnap simán lesütött a tesóm. Vittem nekik kóstolót a hétvégi konyhai termésből, de kiderült, hogy hiába fáradoztam, a húgom által kreált vacsora mindent vitt. Szerencsére neki is van egy gasztroblogja, és beírta a receptet, így nem volt akadálya annak, hogy a legelső alkalommal elkészítsem én is a finomságot. Sajnos nem tudok teljes sikerről beszámolni, mivel idő előtt ki kellett kapcsolnom a sütőt (a kutyust kellett időpontra oltásra vinni), még kellett volna neki egy negyedóra, hogy igazán puha legyen, így (nem) kicsit nyers lett még,  ezért sajnos csak nyomokban tartalmazta azt a finom, puha ízt, amibe azonnal belezúgtam, de egyszeri ebédnek így is elment, majd legközelebb jobban sikerül. A receptet mindenképpen közreadnám, hiszen egyszerű, gyors, és nagyon finom a végeredmény (már ugye akkor, ha nem lépnek fel akadályozó körülmények a kívánt puhaság elérését illetően).


Sült krumplitorta zellerrel


20151007_130210[1]


Hozzávalók:



  • 50 dkg zeller

  • 1 kg krumpli 

  • 2 dl főzőtejszín

  • só, bors

  • 1 tk szárított bazsalikom

  • 1 tk szárított kakukkfű

  • 30 dkg sajt, reszelve

  • kevés vaj a sütőforma kikenéséhez


Elkészítés:


Egy tepsit vagy tortaformát kikenünk vajjal.


A zellert és a krumplit megtisztítjuk, belekarikázzuk egy nagyobb tálba. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bazsalikomot . a reszelt sajt felét, és a tejszínt. Ruhaujj felgyűr, kis kezünkkel összeforgatjuk a hozzávalókat, majd nemes egyszerűséggel beleöntjük a formába. Lefedjük fóliával, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 percig sütjük.


Kivesszük a sütőből a krumplis zellert, rászórjuk a tetejére a maradék sajtot, irány vissza a sütőbe, ahol kb. fél óra alatt puhára főzzük. Kihűtjük, szeleteljük, habzsoljuk. Egyszerű, de nagyszerű ebéd lesz belőle. A húgom egy gasztrozseni (most mit mondjak, a gének nem hazudnak:-))!


20151007_130731[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs