Kávés csokikrém
Nem, nem feledkeztem el a blogról, csak jelen pillanatban hangyányit fontosabb az újonnan kiderült klór és egyéb érzékenység kezelése (isteni, le kell cserélni mindent a testápolótól a mosóporig). Ez nem betegség, hanem egy állapot, amivel meg kell tanulni együtt élni, ami nem megy egyik napról a másikra. Vagyis nem mostanában fogom megdönteni a gasztroblogra feltöltött receptek rekordját, de azért időnként rám tör a kísérletezési kedv. Természetesen egyelőre semmi extra, csak egy csokikrém, ami gyorsan megvan, ennek örömére viszont finom. (Recept innen).
Kávés csokikrém
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 2 ek kávé
- 4 db tojás
- 3 ek porcukor
- 6 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A csokit a kávéval vízgőz fölött megolvasztjuk, félretesszük hűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához adunk 1 ek porcukrot, valamint 1 vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűtött csokit, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
A tejszínből a maradék porcukorral és a másik vaníliás cukorral lágy habot verünk, és a 2/3-át hozzáadjuk a csokis krémhez. A maradék 1/3-ot betesszük a hűtőbe. A csokikrémet tálkákba vagy poharakba adagoljuk, egy éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap ráhalmozzuk a félretett tejszínhabot, megszórjuk kakaóval, és már indulhat is a habzsi-dőzsi. Egyszerű, de nagyszerű desszert!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése