Kávés csokikrém

20151213_084357[1]


Nem, nem feledkeztem el a blogról, csak jelen pillanatban hangyányit fontosabb az újonnan kiderült klór és egyéb érzékenység kezelése (isteni, le kell cserélni mindent a testápolótól a mosóporig). Ez nem betegség, hanem egy állapot, amivel meg kell tanulni együtt élni, ami nem megy egyik napról a másikra. Vagyis nem mostanában fogom megdönteni a gasztroblogra feltöltött receptek rekordját, de azért időnként rám tör a kísérletezési kedv. Természetesen egyelőre semmi extra, csak egy csokikrém, ami gyorsan megvan, ennek örömére viszont finom. (Recept innen).


Kávés csokikrém


20151213_084357[1]


Hozzávalók:



  • 20 dkg étcsoki

  • 2  ek kávé

  • 4 db tojás

  • 3 ek porcukor

  • 6 dl habtejszín

  • 2 cs vaníliás cukor

  • 1 csipet só


Elkészítés:


A csokit a kávéval vízgőz fölött megolvasztjuk, félretesszük hűlni. 


A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot  verünk. A sárgájához adunk 1 ek porcukrot, valamint 1 vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűtött csokit, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. 


A tejszínből a maradék porcukorral és a másik vaníliás cukorral lágy habot verünk, és a 2/3-át hozzáadjuk a csokis krémhez. A maradék 1/3-ot betesszük a hűtőbe. A csokikrémet tálkákba vagy poharakba adagoljuk, egy éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap ráhalmozzuk a félretett tejszínhabot, megszórjuk kakaóval, és már indulhat is a habzsi-dőzsi. Egyszerű, de nagyszerű desszert!


20151213_084357[1]


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs