Csirkecombok paradicsomos rizságyon

20160110_115831[1]


Nem hiszek abban, hogy akkor lesz finom a vasárnapi ebéd, ha a teljes délelőttömet a konyhában töltöm.  Mesés lakomát lehet összedobni szó szerint percek alatt is, és így rengeteg időnk marad a pihenésre, valamint mindazon tevékenységekre, amelyeket szívesen végzünk a pihenőnapunkon. Amikor Főzelékes Feri új szakácskönyvében megláttam ezt a receptet, mindjárt tudtam, hogy ki fogom próbálni. Mivel el kellett fogyasztani a karácsonyi maradékokat, ezért most jött el ennek az ideje. A legnehezebb feladat az volt, hogy ne felejtsem el előző este kivenni a mélyhűtőből az ünnepről maradt pár csirkecombot. Viharsebesen megvoltam az előkészületekkel, aztán már csak be kellett tolni a sütőbe a tepsit, és fél óra múlva már az asztalon illatozott a finom ebéd. Egyszerű, mégis különleges fogás, érdemes kipróbálni!


Csirkecombok paradicsomos rizságyon


20160110_115831[1]


Hozzávalók:



  • 4 csirkecomb

  • 30 dkg (rizottó) rizs

  • 4 dl paradicsomlé

  • 4 dl alaplé (szégyenszemre még mindig víz és két leveskocka)

  • só, (tarka)bors

  • kevés étolaj


Elkészítés:


Tényleg iszonyúan bonyolult az elkészítése. Tehát nekiduráljuk magunkat és előkapunk egy tepsit. Beleborítjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk (ínyencek tehetnek bele 1 db szálzellert apróra vágva és kevés őrölt római köményt, én ezúttal kihagytam, mert apukám gyomra sajnos nem bírja őket), felöntjük a paradicsomlével és az alaplével, jól összekeverjük.


A csirkecombokat meglocsoljuk kevés olajjal, kis kezünkkel szépen elkenjük rajta, sózzuk, borsozzuk, majd elhelyezzük őkelméket a rizses lötty tetején. Nem akadunk fent azon, hogy érdekes állaga van, ne nézegessük, toljuk be gyorsan a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. fél óra alatt elkészül, ha szükséges, kevés vízzel még felönthetjük. Várunk egy kicsit, tálalunk, és már ájulhatunk is elfelé a finom falatokon. Na ugye, hogy nem kell túlzásba vinni a vasárnapi ebédet?


20160110_115831[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs