Mandulás-mákos sütemény
Nem kell mindig bonyolult süti, időnként csak egy egyszerű mákos valamire vágyik az ember lánya. De mivel örömmel konstatálja, hogy egyre beljebb kell csatolnia az övét a nadrágján, ezért lehetőség szerint olyan receptet választ, amellyel nem nő a pici poci. Ezért nagyon megörült a nevezett leányzó, amikor a Vidék íze című újságban meglátta ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, ugyanis nem tartalmazott lisztet, ezért szinte teljesen büntetlen élvezetnek minősíthető. Atyai segítséggel gyorsan elkészült, még gyorsabban elfogyott.
Mandulás-mákos sütemény
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg darált mák
- 15 dkg (nyírfa) cukor
- 20 dkg puha vaj
- 4 tojás
- 1 dl habtejszín
- 1 dl tej
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
Tényleg gyerekjáték a süti összeállítása: mindent összekutyulunk, és már mehet is a sütőbe, ahol szépen megsül, nekünk már csak a habzsolás marad. Egy nagy tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. Egy másik tálban (éljen a mosogatógép!) összevegyítjük a darált mákot a darált mandulával és a sütőporral. A tojásos keverékhez adjuk a mákos elegyet, végül a tejet és a tejszínt.
És ennyi, készen vagyunk a meló ránk eső részével, a többi a sütő dolga. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, felkockázzuk, megszórjuk porcukorral, és már indulhat is a hamizás. Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése