Mandulás-mákos sütemény

20160117_101753[1]


Nem kell mindig bonyolult süti, időnként csak egy egyszerű mákos valamire vágyik az ember lánya. De mivel örömmel konstatálja, hogy egyre beljebb kell csatolnia az övét a nadrágján, ezért lehetőség szerint olyan receptet választ, amellyel nem nő a pici poci. Ezért nagyon megörült a nevezett leányzó, amikor a Vidék íze című újságban meglátta ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, ugyanis nem tartalmazott lisztet, ezért szinte teljesen büntetlen élvezetnek minősíthető. Atyai segítséggel gyorsan elkészült, még gyorsabban elfogyott. 


Mandulás-mákos sütemény


20160117_101753[1]


Hozzávalók:



  • 20 dkg darált mandula

  • 1 cs sütőpor

  • 25 dkg darált mák

  • 15 dkg (nyírfa) cukor

  • 20 dkg puha vaj

  • 4 tojás

  • 1 dl habtejszín

  • 1 dl tej

  • porcukor a tetejére


Elkészítés:


Tényleg gyerekjáték  a süti összeállítása: mindent összekutyulunk, és már mehet is a sütőbe, ahol szépen megsül, nekünk már csak a habzsolás marad. Egy nagy tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. Egy másik tálban (éljen a mosogatógép!) összevegyítjük a darált mákot a darált mandulával és a sütőporral. A tojásos keverékhez adjuk a mákos elegyet, végül a tejet és a tejszínt.


És ennyi, készen vagyunk a meló ránk eső részével, a többi a sütő dolga. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, felkockázzuk, megszórjuk porcukorral, és már indulhat is a hamizás. Vigyázat, függőséget okoz!


20160117_101753[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs