Gyümölcsös kuszkusz
Amikor végiglapoztam a Viszlát, cukor, fehér liszt című szakácskönyvet, és megláttam benne a gyümölcsös kuszkusz fényképét, azonnal tudtam, hogy elvesztem. Mindig is imádtam a különleges ízeket, és eddig meg sem fordult a fejemben, hogy a kuszkuszt édesen is lehet enni. Ráadásul se sütni, se főzni sem kell ezt a finomságot, ami jelen helyzetben (nem bírom a meleget, segítség nélkül nem nagyon tudok tenni-venni a konyhában), szintén hatalmas előny, úgyhogy nem sokat tétováztam, az első adandó alkalommal már estem is neki az elkészítésének. Viharsebesen készen van, nagyon finom és még egészséges is, részemről felvéve a kedvencek közé.
Gyümölcsös kuszkusz
Hozzávalók:
- 25 dkg kuszkusz
- 1,2 dl kókusztej (részemről meleg víz és kókusztejpor)
- 50 dkg túró
- 5 ek (nyírfa)cukor
- 50 dkg erdei gyümölcs keverék (mirelit)
- kb. 3 dl víz
Elkészítés:
A vizet felforraljuk (én részemről vízforralót vetettem be az ügy érdekében, de mikró, tűzhely is megfelel a célnak). Egy tálba tesszük a kuszkuszt, felöntjük annyi vízzel, amennyit felvesz (lassan öntsük, ne tocsogjon).
Egy másik tálban (éljen a mosogatógép!) összetörjük a túrót, hozzáöntjük a kókusztejet, hogy jó krémes állaga legyen. És már csak annyi a dolgunk, hogy kevés gyümölcskeveréket adjunk hozzá, majd a túrós elegyet hozzáadjuk a kuszkuszhoz, és készen is vagyunk, mehet egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a kuszkuszt a maradék erdei gyümölcsökkel tálaljuk, és boldog mosollyal arcunkon eleszegetjük. Egyszerű, de nagyszerű finomság!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése