Capri Pizzéria és Étterem, Esztergom

capri


Új élet, új gasztrokalandok. 12 év projektmenedzseri lét után átálltam a másik oldalra, immár ellenőrzöm a pályázatokat, melynek egyik velejárója, hogy időnként elhagyom kies szülővárosomat, és másik településre teszem át ideiglenesen a székhelyemet. Ezúttal Esztergomban töltök pár napot, és mivel az élet nem csak a munkából áll, naná, hogy feltérképezésre kerültek a helyi étkezési lehetőségek. Eredetileg máshol terveztük tölteni a kollégáimmal az ebédidőt, azonban annál a cégnél, ahol dolgozunk, kaptunk egy nagyon jó tippet egy közeli kis étteremről. Mivel az én kedves kollégáimat szintén jó gasztrovénával áldotta meg a sors, bátran kipróbáltuk a Capri Pizzéria és Éttermet. Túlzás nélkül mondom, gyöngyszemre bukkantunk, a házias ételek szerelmesei számára kötelező ellátogatni ide!


Közgazdász lévén kezdeném a piszkos anyagiakkal. 970 Ft. Ennyibe kerül a menü. És mit kapsz érte? Egy levest, egy második fogást és egy pohár vizet/szörpöt. Nem kis adagot. És mennyeien finomak az ételek, olyanok, mintha a nagymamád főzte volna neked. Benne van minden, aminek benne kell lennie, az alapanyagokkal nem spóroltak, az ízhatás pedig mennyei! Nyilván nem ötcsillagos színvonalra kell számítani, de valami ilyesmit főznél te is a családnak, ha lenne rá időd. Nem egy egészségcentrum a hely, biztosan nem kókuszzsírral sütik ki a húst, a diétát hagyd máskorra, itt bizony enni fogsz, amennyi beléd fér, mert képtelenség abbahagyni a leves kanalazását, vagy a főfogás magadévá tételét. Több menühöz is volt szerencsém a napok folyamán, ezért nyugodt szívvel írom le, hogy egységes a színvonal, változatosak az ételek. Évek óta nem ettem ilyen jó Stefánia vagdaltat, paradicsomos húsgombócot és borsos tokányt. Soha nem voltam nagy leveses, de minden alkalommal az utolsó cseppig elfogyott az elébem tett finomság, legyen az karalábéleves, csontleves vagy palócleves. Pizzát én nem ettem, de kollégáim véleménye szerint azt is kiválóan készítik ebben a kis vendéglátó egységben.


Az étterem hangulata abszolút kockás abroszos kisvendéglős, árasztja azt a családiasságot, amely a konyhára is jellemző. Sokáig csodálkoztunk azon, hogy milyen kevesen tartózkodnak ebédidőben ezen a szuper kis helyen, de kiderült, hogy a legtöbben rendelik innen az ebédet, amelyet ki is szállítanak a megadott címre.


Az egyetlen negatívum, amit fel tudok róni ennek a helyre kis vendéglőnek, az a kiszolgálás. Lehet, hogy csak nekünk nem volt szerencsénk, de a pincérlány nem állt a helyzet magaslatán, azért valahogy túléltük ezt a megrázkódtatást.


Lényeg a lényeg: ha valaki Esztergomban jár, akkor navigálja el magát az ipari parkban leledző Tesco-ig,  a vele szemben lévő utcában álljon be a parkolóba, és tegyen egy próbát a Caprival, mert érdemes!


Ár/minőség arány:  10/10


Kiszolgálás:                 6/10


Összhatás:                  8/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs