Sült túrós tészta pirított bacon-nel

20160313_115451[1]


A hosszú hétvégére elég sok tervem van, azonban az órákig a konyhában történő tartózkodás ebédkészítési célzattal egyáltalán nem tartozik közéjük. Mivel az esztergomi kiküldetés során az ízelelőbimbóim megkapták, ami kijárt nekik, ezért most csak valami egyszerű tésztaételben gondolkodtam. Aztán amikor végiglapoztam a Nők Lapja Konyha legújabb számát, másodpercek alatt megoldódott ez a hatalmas problémám. Amint megláttam a felturbózott túrós tészta fotóját, már tudtam, hogy a vasárnapi ebéd kérdése eldőlt. Egy túrós csusza  - függő apukával élek egy háztartásban, aki kizárólag édesen hajlandó elfogysztani ezt a fogást, most azonban lelépett egy napra itthonról, én pedig azonnal kihasználtam a helyzetet, és a saját kedvem szerint készítettem el a finomságot. Itt kell megjegyeznem, hogy még mindig nem nagyon bírom a meleget, tehát apukám segítsége nélkül ez mennyei ebéd sem készülhetett volna el! Nem egy bonyolult ételről van szó (tésztát kifőz, felturbózott túrós töltelékkel elkever, felcsíkozott baconnal megszór, tepsibe betol, ennyi és nem több), viszont rendkívül ízletes, és nagyon eteti magát!


 20160313_115451[1]


Hozzávalók:



  • 50 dkg tészta (részemről nagykockás volt, de kinek mi tetszik)

  • 2 tojássárgája

  • 3 dl tejföl

  • 50 dkg túró

  • 10 dkg bacon (szalonna is tökéletesen megfelel a célnak)

  • só, bors

  • kevés vaj a formához


Elkészítés:


A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, tálba tesszük, hűlni egy kicsit.


Egy nagy tálban elkeverjük a tojássárgájákat (fehérjét nem kidobni, irány vele a mélyhűtő, isteni sütiket lehet belőle készíteni később!) a tejföllel, hozzáadjuk a túrót, sózzuk, borsozzuk. Óvatosan összekeverjük a tésztával a túrós elegyet.


Egy közepes tepsit vagy jénait kivajazunk, belehalmozzuk a túrós tésztát, simára egyengetjük. Megszórjuk a felcsíkozott bacon-nel (szalonnával), lefedjük alufóliával, és már mehet is befelé a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük (15 perc után vegyük le az alufóliát, hogy a bacon jól meg tudjon pírulni).  Kihűtjük (még jobb, ha egy éjszakára elküldjük szundizni a hűtőbe, jól összeérnek benne az ízek), egy szép nagy adagot szedünk magunknak a tányérra és már habzsolhatjuk is a finom ebédet.


20160313_115858[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs