Mautner Zsófi: Gasztrocsajok

gasztrocsajok


Mautner Zsófi már megint kitalált valamit, ami még nem volt. Nem véletlenül lett ez a mosolygós hölgy a magyar gasztroforradalom arca, mindig meg tud újulni, kreatív ötletekben sohasem szenved hiányt. Az egykori brüsszeli diplomata - akinek az esélyegyenlőség és a kultúra volt a szakterülete -néhány évvel ezelőtt hobbiszinten kezdett gasztroblogot írni, aztán egy bátor váltással odahagyta a biztonságos és jól fizető brüsszeli karriert, és fejest ugrott az akkoriban még csak ébredező magyar kulináris életbe. A gasztrovilág azóta robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, de Mautner Zsófi népszerűsége nem tud csökkenni, még mindig ő a zakatoló szíve ennek a szegmensnek.


A sok könyv és rengeteg gasztrokulturális projekt mellett évekig vezetett tévéműsort, ahonnan volt ereje felállni, amikor úgy érezte, hogy kezd kiégni. Nem sokat pihent, már itt is az új ötlet: a bookazine, azaz könyv formájú magazin, amely tudott újat mutatni a gasztroújságok tömegében. Mert itt nem a recepteken van a hangsúly (akad benne egy-kettő, de ez tényleg csak mellékszál), hanem azon, hogy bemutatásra kerüljön a gasztronómia legkülönbözőbb területein tevékenykedő nők munkássága és személyisége. A spektrum széles, a Michelin-csillagos séftől a gasztrobloggerig mindenki megtalálható ebben a kiadványban, aki számít. A különlegessége az, hogy nemzetközi kitekintést is ad a témáról (a legjobb éttermek listája Varsóból, Isztambulból stb.), külföldi sikersztorik, magyar csajok külhoni gasztrokalandjai, érdekesen és ízlésesen megírva.


Jó ez a kiadvány, de megvannak a gyerekbetegségei, a szerkesztés lehetne egy fokkal jobb (főleg az elírások zavaróak, Mautner Zsófitól én nem ezt a szintet szoktam meg), az arányok kicsit egyenlőtlenek (néhány témánál szerintem túl rövidek a cikkek, máshol pedig kicsit indokolatlanul hosszúak), de ezektől az apró hiátusoktól eltekintve egy minőségi, hiánypótló, összegző és nagyon kreatív művet adott ki a kezéből Zsófi.


8/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs