Vegán eper fagyi

20160405_175624[1]


Kitört a nyár, még ha néhány napra is, beindult a fagyiszezon, még ha csak átmenetileg, akkor is. A hűvös nyalat valóban nagyon finom, de egy kalóriabomba, ezért nem árt alternatív megoldásokat keresni, hogy a nehezen összetornázott alakunk ne nagyon változzon rossz irányba. A megoldás egyszerű, de nagyszerű: a vegán fagyi. Ebben ugyanis tényleg nincs semmi, csak gyümölcs. Banán+eper, meg egy turmixgép, és ennyi. A receptet a nosaltyn találtam, és előrelátó módon még hétvégén elkészült a nasi, így mostanra már csak a büntetlen élvezet maradt. Remélem, hamar visszajön a még el sem ment jóidő, alig várom, hogy tovább kísérletezzek az ízekkel!


20160405_175624[1]Hozzávalók:



  • 50 dkg eper

  • 3 db banán


Elkészítés:


Fogunk két uzsonnás zacsit. Az egyikbe belekarikázzuk a banán felét, a másikba a banán másik felét. Azután az elsőbe kockázzuk az eper felét, a másodikba az eper másik felét. Összekötjük a zacskókat, mindketten elmennek szundizni 4 teljes órára a mélyhűtőbe. Ezután egy nagyobb tálba tesszük a félig megfagyott gyümölcsöket, nekiesünk a botmixerrel, és pürésítjük. Már mehet is egy műanyag dobozba egy teljes éjszakára, másnap reggel gombócolhatunk és nyalakodhatunk a legnagyobb lelki nyugalommal, mert nem hízunk a finomságtól.


20160405_175624[1]Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs