Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!

egyél jókat ellával


Az egészség az első természetesen, de azért nem lenne rossz, ha továbbra is jókat lehetne enni, ha már áttérünk egy másfajta étrendre, nem? A vega konyha ellen általában az a legnagyobb kifogás, hogy dögunalmas. Van egy lány, aki ezt nem így gondolja, és mivel a gasztroblogjának nagyon sok követője van, természetesen szakácskönyvben is megjelentette a legjobb receptjeit. Ella Woodward egy betegség miatt volt kénytelen életmódot váltani, ő azonban úgy döntött, hogy nem mártírkodik, inkább megpróbálja jól érezni magát a bőrében, és minél változatosabb és ízesebb módon készíti el az ételeket, amelyeknek köszönhetően kicsattanóan egészséges, és már nem is kell szednie azokat a gyógyszereket, amelyekkel az orvosok stabilizálták anno az állapotát.


Egészségügyi okokból folytat glutánmentes vegetáriunius életmódot az írónő, aki nemcsak megtanult együttélni ezzel az állapottal, hanem élvezettel kísérletezi ki a finomabbnál finomabb ételeket, sőt desszerteket is. Nem kell lemondania semmiről, és mennyei dolgokat pakolhat minden nap a tányérjára. Mindezekből pedig adott egy kis ízelítőt nekünk ebben a jó kis szakácskönyvben, amely rendkívül jól szerkesztett, és olvasmányos stílusban került megírásra. Az elején teljesen őszintén leírja Ella, hogyan és miért kellett életmódot váltania, milyen nehéz volt az út, de mára már megszokta és nem cserélne senkivel. Nem térít, csak egyszerűen leírja, hogy az ő életét mennyire megváltoztatta ez a fajta étrend, mennyivel egészségesebb és engergikusabb, mint korábban.


Meglepően kevés ételfotó díszíti az oldalakat, inkább a hangulatot ragadják meg a képek, mint bemutatják a recepteket, egy életstílust sugalmaznak, amelyet Ella a saját arcával vállal fel a könyvben. Gabonák, diófélék és magok, hüvelyesek, zöldségek, gyümölcsök, smoothie-k és levesek - ilyen felbontásban ismerkedhetünk meg az egyszerű, de nagyszerű receptekkel, majd az életmóddal felmerülő gyakori kérdések és jó néhány gyakorlati útmutató zárja ezt a helyre kis könyvet, amely tényleg meg tudja hozni a kedvet a vega életelekhez. Egyetlen negatívumként azt tudnám említeni, hogy nem igazán lett a nálunk hozzáférhető hozzávalókkal kompatibilis a fordítás, de ennél nagyobb bajunk tényleg ne legyen. Érdemes beszerezni, de nem porfogónak, hanem gyakori használatra!


9/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs