Vegán málnás boszorkányhab
Nem feledkeztem el a blogról, de az utóbbi időben semmi időm sem maradt a gasztronómiai élvezeteknek hódolni, annyi elfoglaltságot adott a filmblog (nagy örömöre kibővültünk a könyvszekcióval, én pedig bevállaltam ennek a területnek a koordinációját, amit imádok, de rengeteg időt vesz el az életemből). Most viszont már annyira szerettem volna egy finom kis egészséges nasit készíteni magamnak, hogy muszáj volt alkotnom valamit. Újabban nagyon rákaptam a vegán konyhára (főként azért, mert büntetlen élvezetet biztosít az egészséges alapanyagok miatt), ezért amikor szembejött velem ez a recept a neten, azonnal tudtam, hogy nekem ez kell! Bevettem magam a bioboltba, felpakoltam kókusztejszínből (mennyire hülye vagyok, hogy eddig kihagytam az életemből, nagyon finom és nem árt a kilóimnak), és már álltam is neki a málnás boszorkányhabnak. Percek alatt elkészül és mennyei, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 4 ek (nyírfa) cukor
- 2 tk vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja (nekem nem volt otthon, 1 tk citromlével helyettesítettem)
- 4 dl kókusztejszín (sima habtejszínből is készíthető természetesen)
Elkészítés:
A málnát összetörjük, átpaszírozzuk, hozzáadjuk a (nyírfa) cukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. Az előzőleg jól behűtött kókusztejszínt (vagy habtejszínt) közepesen lágy habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a málnapüré felét. A másik felét egy tálkába tesszük, lefedjük és a tálkákba adagolt málnás habbal együtt egy éjszakára elküldjük szundizni a hűtőbe. Másnap reggel fogunk egy adag boszorkányhabot, jól meglocsoljuk málnapürével, és már ájulhatunk is befelé az ízorgián. Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése