Olasz rakott krumpli

 olasz-rakott-krumpli-001 olasz-rakott-krumpli-015


Egy új családtag érkezése új ízeket jelent gasztronómiai téren. Apukám barátnője évekig élt Olaszországban, és most főzött nekünk egy igazi olaszos rakott krumplit. Alapvetően nem sokban tér el a nálunk megszokott elkészítési módtól, mégis sokkal teltebb ízeket eredményez ez a fajta finomság. Érdemes adni neki egy esélyt, nem bonyolultabb, mint a hagyományos, mégis új és más. Nekünk nagyon bejött!


Olasz rakott krumpli


olasz-rakott-krumpli-007


Hozzávalók:



  • 2 kg krumpli

  • 1 szép nagy szál kolbász (szalonna, bacon, akármi, ami kéznél van)


  • bors 

  • 1 csapott ek vegeta

  • 15 dkg reszelt sajt

  • 4 dl tejföl

  • 7 db tojás


Elkészítés:


A krumplit lobogva forró, enyhén sós vízben héjastól félpuhára főzzük. Leszűrjük, ha kihűlt, megpucoljuk és felkarikázzuk. A kolbászt szintén felkarikázzuk.


Egy nagy tálba ütünk 3 tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vegetát, kevés reszelt sajtot és összekeverjük. Egy közepes tepsit kivajazunk. A krumplikat elkezdjük beleforgatni a tojásos elegybe, és szépen kirakjuk velük a tepsi alját. Mehet rá egy réteg felkarikázott kolbász. Majd újabb két tojást ütünk az elegybe, újra elkeverjük, újra beleforgatjuk a krumplikat, amelyekből újabb réteget teszünk a tepsibe. A változatosság kedvéért újabb réteg kolbász. A maradék tojásokat is beleütjük az elegybe, beleforgatjuk a maradék krumplikat, lefedjük vele az utolsó kolbászrétegeket. És már csak annyi a dolgunk, hogy a maradék reszelt sajtot összekeverjük a tejföllel és jól megkenjük vele a rakott krumplit (ha marad a tojásos elegyből, a tejfölös réteg előtt locsoljuk meg vele az ételt). Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ennyi, langyosra hűtjük, szeleteljük, és már lehet is falatozni a finomságot. Vigyázat, azonnali függőséget okoz! 


olasz-rakott-krumpli-004Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs