Vereb "Rocky" Adrienn: Szuperélelmiszerek konyhaközelben

szuperelelmiszerek


Manapság rengeteg szó esik a szuperélelmiszerekről, de vajon tényleg tudjuk, hogy mely hozzávalók tartoznak ebbe a körbe? A szuperélelmiszerek azok az adalékanyag-mentes élelmiszerek, amelyek természetes formájukban a legtöbb jótékony hatással vannak az emberi szervezetre, és nem mesterségesen előállított ételekről van szó. Rengeteg előnyös hatásuk van ezeknek az élelmiszereknek, és mivel mindannyian szeretnénk minél tovább megőrizni a saját és családunk egészségét, célszerű beépíteni őket az étkezésünkbe. Vereb "Rocky" Adrienn egy nagyon jó kis blogot vezet Adri egészséges konyhája címmel, amelyet már jó ideje rendszeresen látogatok, mert tele van egyszerű, de nagyszerű egészséges recepttel, ezért nagyon örültem, amikor megjelent az első szakácskönyve, alig vártam, hogy végiglapozhassam. Nem csalódtam, a könyv másolja a blog magas színvonalát: gyönyörű fotókkal hozza meg a kedvünket a szerző a meglepően egyszerűen elkészíthető finomságok iránt, és az áttekinthetően megírt receptek mellett praktikus tanácsokkal segíti az érdeklődő konyhatündért az ételek elkészítésében.


Konstans nyálcsorgatás közepette nézhetjük, ahogyan elénk sorjáznak a szebbnél szebb és kreatívabb ételek, amelyek miatt nem kell hosszú órákat a konyhában töltenünk, rengeteg ötletet gyűjthetünk, hogyan tegyünk egyszerűen és gyorsan egészségesebbé mindennapi étkezésünket. Gondoltad volna, hogy a bolognai raguhoz nem csak tésztát készíthetsz, hanem cukkinispagettit is (meglepően egyszerűen), illetve a vörösboros marhapörkölthöz ízesített vadrizst is tálalhatsz? Kis változtatás és máris teljesen egészséges változatban fogyaszthatod a kedvenceidet, nem kell lemondanod semmiről, egy kis fantázia, ennyi kell, nem több.


Jól szerkesztett ez a sajnos túlságosan vékonyka kötet, a reggeli, a tízórai, az ebéd, a vacsora, a vendégváró falatok és a desszertek témaköre köré csoportosulnak a receptek. Fantasztikusan jók a fotók, azonnal kedve támad az olvasónak elkészíteni ezeket a finomságokat, amelyek között olyan elsőre megdöbbentő ételek is találhatók, mint a gombából készült hamburger (buci helyett használja a szerző a gombát, mekkora ötlet!), jarfood variációk (befőttesüvegbe rétegzett ételek, az én abszolút favoritom a csirke-tojás-brokkoli kombó), vagy a BLT (bacon, lettuce (saláta) and tomato (paradicsom) falatkák, amelyet tuti biztosan ki fogok próbálni, annyira ínycsiklandozó. A desszertek közül a kókusztejberizs és az epres tiramisu került fel a listámra. Nagyon tetszetős ez a kiadvány, ugyanakkor nagyon hasznos is, hiszen egy időre el vagyunk látva belőle egészséges receptekkel. Egyetlen parányi problémám van vele: célszerűbb lett volna az olyan hozzávalók, mint pl. a lencse vagy a quinoa felsorolásánál nem a főtt, hanem az alapmennyiséget megadni, mert kicsit félrevezető a megfogalmazás, de ennél több hibát tényleg nem tudok felróni ennek a szemrevaló és nagyon szerethető szakácskönyvnek, amelyet erősen javasolt beszerezni az egészséges életmód iránt érdeklődő olvasóknak.


9/10


A könyvet a Kossuth Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni.


 


 


 


 


 


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs