Diétás pudingos süti
Süti nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Édes a bűn, de sajnos nem tesz túl jót a kilóknak, úgyhogy ha nem akarjuk, hogy a sok torna és a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás következében csúcsforma közelbe hozott habtestünk ne formátlanodjon el, kénytelenek vagyunk olyan finomságokat kikísérletezni, amelyek alakbarátnak minősülnek. Ez a desszert pontosan ilyen. A recept nem az enyém, apukám barátnőjéé az érdem, én csak lejegyeztem, kuktáskodtam ez elkészítésnél és természetesen degeszre tömtem a pocakomat belőle.
Diétás pudingos süti
Hozzávalók:
- 1,5 l + 1,5 dl tej
- 2 db étcsokis pudingpor
- 1 db vaníliás pudingpor
- 6 ek (nyírfa) cukor / édesítő
- 2 csomag babapiskóta
- 1 db habpor (4,5 dkg)
- tortadara
Elkészítés:
Kimérünk fél liter tejet. Egy kisebb lábosba tesszük a 3/4-ét, és elkezdjük melegíteni. A maradék tejbe belekeverjük az étcsokis pudingot, hozzáadjuk a cukrot/édesítőt, majd belekeverjük a lábosban leledző tejhez. Sűrű krémet főzünk belőle, és még melegen beletesszük egy jénai tál aljába. Ráteszünk egy sor babapiskótát, óvatosan belenyomkodjuk őket a pudingba.
Ismét fél liter tej, újabb adag puding, ezúttal vaníliás ízben. Mehet rá egy újabb réteg babapiskóta, nyomkodással.
És már csak egy adag pudingot kell elkészítenünk, ezúttal étcsokisat. Szépen eligazgatjuk a babapiskótás rétegen, majd magára hagyjuk az egész cuccot, hogy kihűljön.
1,5 dl tejből és a habporból lágy habot verünk, rásimítjuk a pudingos sütire, bőven megszórjuk tortadarával, egy éjszakára elküldjük szundizni az egészet a hűtőbe. Másnap reggel szeleteljük, és indulhat a habzsi-dőzsi. Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése