Kókuszos túrógolyó
Veszélyes dolog szakácskönyvet lapozgatni, mert tuti biztos talál benne legalább egy olyan receptet az ember lánya, amit azonnali hatállyal ki akar próbálnia. Ezúttal is ez történt, Elenora Galasso A mai Róma konyhája című könyvében (véleményem róla itt olvasható) egyetlen másodperc alatt zúgtam bele a kókuszos ricottagolyó receptjébe. Mivel én nem rajongok túlságosan a ricottáért, lecseréltem túróra, és néhány perces melóval viharsebesen összedobtam egy mennyeien finom nasit, amelyből már csak mutatóban akad, mert a családnak nagyon ízlik:-)
Kókuszos túrógolyó
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor (nem mondtam, hogy ez egy egészséges recept, de néha bűnözni is kell, nem igaz?)
- 4 ek habtejszín
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Egy nagy tálba tesszük a túrót, villával vagy krumplinyomóval jól összenyomkodjuk, majd rászitáljuk a porcukort, hozzáadjuk a habtejszínt és a kókuszreszelékből annyit, hogy formázható masszát kapjunk. Kis kezünkkel összekeverjük a cuccot, és már túl is vagyunk a dolgok érdemi részén.
Már csak annyit kell tennünk, hogy egy tányérra kiborítjuk a maradék kókuszreszeléket, kis golyócskákat formázunk a masszából, jól meghempergetjük bennük, és egy sütőpapírral borított tálcára sorakoztatjuk őket. És jelentem, készen vagyunk, a tálcát bepakoljuk a hűtőbe minimum három órára, aztán elővesszük, és indulhat a habzsi-dőzsi. Egyszerű, gyors, finom - mi kell még? Még egy adag belőle, mert ez nagyon gyorsan elpárolgott...
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése