Citromos álom

 



Beütött a kánikula, sütőt el lehet felejteni, jöhetnek az ötperces összedobós nasik. Ez a süti egy régi kedvencem, már többször készítettem. Kulka Jánosnak néhány éve megjelent egy szakácskönyve (Önételrajz), ebben leltem rá, és viharsebesen nagy kedvenc lett, mert tényleg pár perc alatt készen van, csak ki kell bekkelni egy éjszakát, amíg összeérnek az ízek, aztán lehet is habzsolni a finomságot. Egyszerű, gyors, semmi extra hozzávaló nem szükséges hozzá, igazi nyári recept. 


Citromos álom



Hozzávalók:



  • 4 dl tejföl

  • 5 dl  hideg habtejszín (ha nem hideg, nem lehet habot verni belőle!)

  • 2-3 citrom reszelt héja és leve (nálam nem volt otthon, két ek citromlével helyettesítettem)

  • 2 csomag babapiskóta

  • 12 ek cukor (nálunk apukám diétája miatt szorbittal készült, de akármilyen édesítőszerrel kiváltható)


Elkészítés


Előkapunk egy nagyobb tálat, beleöntjük a hideg habtejszínt és kézi robotgéppel kemény habot verünk belőle. Óvatosan hozzákeverjük a tejfölt, a citromok héját és levét (vagy a citromlevet) és a cukrot. És ennyi volt az érdemi meló a cuccal, már csak rétegeznünk kell és készen is vagyunk.


Egy nagyobb tál aljára babapiskótákat sorakoztatunk, egyenletesen elkenjük rajta a krém felét, újabb réteg babapiskóta, a tetejére a krém másik fele, és le is tudtuk a sütit. Egy éjszakára mehet a hűtőbe lefedve, másnap reggel szeleteljük és addig esszük, amíg van belőle. Vigyázat, gyorsan fogy!



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs