Tiramisu vajkrémmel


Óriási rajongója vagyok a tiramisu műfajának, rengeteg verziót kipróbáltam már, ezért természetesen nagyon kíváncsi lettem, amikor apukám barátnője elmesélte, hogy ő teljesen másként készíti ezt a finomságot mint ahogyan én szoktam. Nem mascarponét használ, hanem vajkrémet, és a kávéba sem rumot vagy likőrt tesz, hanem tejet, és nem kakaópor kerül a tetejére, hanem csokireszelék. Nosza, próbáljuk ki ezt is! Így viharsebesen eldőlt az e heti desszert kérdése, tiramisupárbajra került sor, mindenki úgy készítette el a finomságot, ahogyan szokta. Nos, az eredmény természetesen döntetlen lett, mindkét verzió nagyon jól sikerült, az enyém itt olvasható, a vajkrémes változatot pedig e helyütt adom közre:


Tiramisu vajkrémmel



Hozzávalók:



  • 2 tojás

  • 15 dkg cukor (nálunk sorbitból készült, de akármilyen édesítővel helyettesíthető)

  • 25 dkg natúr vajkrém

  • 1,5 zacskó habpor + 2 dl tej (vagy 4 dl habtejszín)

  • babapiskóta

  • 2 dl kávé + 0,5 dl tej+ cukor (édesítő)

  • tortadara


Elkészítés:


A két tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral és vajkrémmel.


Egy tálban kemény habbá verjük a tejszínt, és, hogy legyen mit mosogatni, egy másik edényben habbá verjük a tojásfehérjét is. A tojásos krémbe óvatosan beleforgatjuk előbb a tejszínt, majd a tojásfehérjehabot. És az érdemi melóval meg is lennénk, már csak a rétegzés maradt hátra.


Egy nagyobb tál aljába simítjuk a krém 1/3-át, majd teszünk rá egy sor tejes-cukros kávéban megforgatott babapiskótát, jöhet a krém következő harmada, újabb kávéban forgatott babapiskóta, végül a maradék krém. És már csak annyi a dolgunk, hogy a tetejét bőven megszórjuk tortadarával, és az egész cucc mehet is a hűtőbe néhány órára. Fagylaltos tálkákba adagoljuk a finomságot, és addig habzsoljuk, amíg lehet. Vigyázat, függőséget okoz!



Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nem mascarponét tesz bele, a rum helyett tejet használ, és nem kakaópor van a tetején, hanem csokireszelék.
    Hmmm, akkor ez nem is tiramisu, hanem valami egészen más!
    Javaslom adjatok neki nevet, ne csúfoljátok meg az olaszok nemzeti sütijét!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs