Gesztenyetorta sütés nélkül


Apukának nagyon megy a fotózás, ugye? Logisztikai okok miatt ismét rámaradt a fényképezés, mert a mai süti (amiből szegény tesóméknak egyetlen szelet sem jutott, annyira finomra sikeredett) csak félig készült itthon,  a hab a tetejére és a dekoráció már a telken került rá apukám barátnőjének keze által, mire én kiértem Tatára, már hiányzott belőle egy darab (természetesen megkérdezték tőlem, hogy megvárjanak-e vele, de én mondtam, hogy nem kell), vagyis ismét igazi családi összefogással készült ez a finomság. Egy újabb ötperces nasi készült, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni, viharsebesen elkészíthető, mégis különleges desszert. A recept a Kifőztük-ről származik, csak a család szája ízéhez lett igazítva. Vigyázat, nagyon eteti magát a kicsike, egy szelet nem elég belőle!


Sütés nélküli gesztenyetorta



Hozzávalók:



  • 10 dkg puha vaj

  • 50 dkg gesztenyepüré

  • 2 dl tej

  • rum

  • 2 csomag babapiskóta

  • 5 dl habtejszín

  • 2 cs vaníliás cukor

  • 3 ek cukor (vagy ennek megfelelő édesítő, nálunk sorbittal készült)

  • 1 cs habfixáló

  • tortadara


Elkészítés:


A felolvasztott gesztenyepürét villával összetörjük. A puha vajat kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a gesztenyepürét és hozzáadunk 1 kupica rumot. Ezzel a krémmel meg is volnánk.


Előkapunk egy tortaformát (én a kedvenc szívecskésemet használtam, de kinek mi tetszik, ez a mennyiség 26 cm-es tortaformához elegendő), az aljára sütőpapírt teszünk. Egy kisebb tálban a tejhez hozzáadunk 2 kupica rumot. És jöhet a rétegzés: a tortaforma aljára teszünk egy sor rumos tejben megforgatott babapiskótát, mehet rá a krém fele, amelyet jó alaposan elegyengetünk rajta (kevésnek fog kinézni, nem kell kétségbeesni, ez a jó állag!), még egy réteg rumos tejben megforgatott babapiskóta, a krém másik fele, végül egy újabb réteg rumos-tejes babapiskóta.  A tortaforma tetejét alufóliával lefedjük, és mehet a cucc egy éjszakára a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.


Másnap reggel a habtejszínből, a vaníliás cukorból és a cukorból kemény habot verünk a habfixálóval együtt. Szépen elsimítjuk a babapiskótás tortánk tetején, megszórjuk tortadarával, és már indulhat is a habzsi - dőzsi. Gyorsan megvan és isteni finom, igazi nyári desszert, amellyel kevés melóval lehet nagyot villantani a család előtt.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs