Töltött paradicsom sörtésztában sült csirkével


Végre felfrissült egy kicsit a levegő, franc se bírta már ezt a kánikulát, és  nem volt sem zápor, sem zivatar (napok óta nem alszom, mert a kutyus nagyon fél a vihartól, amíg el nem áll, a mamának kell tartania benne a lelket, ennyit arról, hogy egy ebbel nincs annyi gond, mint egy gyerekkel, pláne, hogy őkicsiségében három ördög veszett el, de mindezzel együtt úgy imádom, ahogy van).  Jöhetett végre egy kis gasztrokaland itthon, ezúttal csak kuktáskodtam, a receptek apukám barátnőjétől származnak, és mivel nekünk nagyon ízlett a végeredmény, felvettük a családi kedvencek sorába ezt a nem hétköznapi kombót, az olaszos töltött paradicsom és a sörtésztában sült csirke mesésen finom, nem gondolom, hogy hosszú életű lesz az a nem kis adag, ami készült belőle...


Töltött paradicsom sörtésztában sült csirkével



Hozzávalók: 


Töltött paradicsomhoz:



  • 12 db paradicsom

  • 20 dkg rizs

  • 2 csokor petrezselyem

  • 1 db mozarella (sajttal helyettesítettük)

  • fokhagymakrém (vagy reszelt fokhagyma) 


  • bors


Sörtésztában sült csirkéhez:



  • 4 db csirkemell kisebb darabokra vágva (természetesen lehet egészben is sütni, csak így jobban néz ki)

  • 30 dkg liszt + a panírozáshoz

  • 2 tojás


  • bors

  • 2 csokor petrezselyemzöld (büszkén mondom, hogy saját termés!)

  • 2,5 dl sör


Elkészítés:


A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejüket, félretesszük őket, a paradicsomok alját egy tepsibe sorakoztatjuk:



A paradicsomok belsejét kikanalazzuk, botmixerrel leturmixoljuk. Egy nagyobb tálba tesszük a paradicsomturmixot, mehet hozzá a rizs, az apróra vágott petrezselyem, ízlés szerint a fokhagymakrém, só, bors, és az egészet jól összekeverjük. Előkapjuk a tepsit, félig megtöltjük a paradicsomokat a rizzsel, teszünk rá kevés apróra vágott sajtot/mozarellát, újra rizses réteg, rátesszük a kalapokat a paradicsomokra.



És már csak annyi a dolgunk, hogy színültig felöntsük vízzel a tepsit, és már tolhatjuk is be a cuccot a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha elpárolog alóla a víz, az első tíz percre lefedjük alufóliával, utána levesszük róla, hogy jól megsüljön a paradicsom.



Amíg a paradicsomok békésen sülögetnek, elkezdünk foglalkozni a csirkével. Kisebb darabokra vágjuk a húst, besózzuk, egy kisebb tálba lisztet készítünk elő, egy másikban pedig összekeverjük a 30 dkg lisztet a tojásokkal, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal és a sörrel. És miközben olajat hevítünk egy serpenyőben, buzgón nekiállunk panírozni: a csirkedarabokat megforgatjuk először sima lisztben, majd a sörös elegyben, és szép sorban kisütjük őkelméket. 



És ennyi, készen vagyunk, megvárjuk, amíg langyosra hűlnek a hozzávalók és már tálalhatjuk is finom ebédet/vacsorát.  Egyszerű, mégis különleges finomság, mi nagyon szerettük! Mindenki aktívan részt vett az elkészítésben, mi főztünk, Apuka fotózott, és az étkezés végén a házban fellelhető összes fagyit elpusztítottuk, mert élni tudni kell!



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs