Anita kuglóf


Kuglófot sütünk. Miért is? Mert Anita lányom pont most küldte át a képet arról, ami most készült el nála és nagyon jól néz ki, kell, most. Mit lehet erre mondani? Süssünk! A kakaós kuglóf amúgy is nagy családi kedvenc, miért ne próbálnánk ki apukám barátnője lányának receptjét is? Így esett, hogy szombat reggeli tornáról hazaesvén, a tócsni készítése közben még egy kuglófot is összedobtunk, ha már úgyis a konyhában tevékenykedtünk. Pazar kis lakomát sikerült így összedobnunk egy sima szombati ebédre, mennyei volt nasinak a kuglóf a borsóleves és a tócsni után. Jó lett, tényleg, csak az a gond vele, hogy viharos sebességgel párolog, lehet, hogy mire a bejegyzés végére érek, morzsa sem marad belőle...


Anita kuglóf



Hozzávalók



  • 20 dkg cukor

  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor

  • 20 dkg liszt

  • 1 dl tej

  • 4 db tojás

  • fél csomag sütőpor

  • 1 dl olaj


Elkészítés


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük géppel, majd fakanálra váltunk, és mehet bele a tej, valamint az olaj. Csak, hogy a mosogatógép se unatkozzon, egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, ezt is hozzáadjuk a masszához, végül óvatosan, hogy ne törjük össze, hozzákeverjük a habot is.


Előkerítjük a kedvenc kuglófformánkat, kivajazzuk és lisztezzük, beleügyeskedjük a tészta 3/4-ét, a maradékba belekeverjük a kakaóport, ráöntjük a tészta tetejére, villával megmárványozzuk, és már mehet is az egész a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük, habzsoljuk. Hétköznapi dekadencia, avagy hogyan varázsoljunk kávéházi hangulatot otthonunkba néhány perc alatt egy békebeli kuglóf segítségével.



Jó étvágyat!


 


 


 


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs