Nem hagyományos nápolyi


Csokis nápolyit ígértem a családnak hétvégére. De azt nem, hogy hagyományos formában fog elkészülni. Amikor először vázoltam az elképzelésemet, közölték velem, hogy erről szó sem lehet, mert mekkora hülyeség már, hogy püspökkenyér formában készüljön a nápolyi. De én rutinosan figyelmen kívül hagytam az észrevételeket, és láss csodát, másnap reggel első nekifutásra dupla  kóstolóadag fogyott a nem éppen hagyományos külsejű finomságból.   Percek alatt elkészíthető nasi, amellyel aztán remekül lehet villogni a család előtt, csak az a gond, hogy gyorsan fogy. (a recept innen).


Hozzávalók:



  • 25 dkg vaj

  • 10 dkg darált dió

  • 15 dkg cukor

  • 10 dkg étcsoki

  • 1 csomag csokoládé puding

  • 1 tojás

  • 1 csomag ostyalap


Elkészítés:


Egy nagyobb tálba tesszük az apróra tördelt étcsokit, a felkockázott vajat és a cukrot. Vízgőz felett megolvasztjuk az elegyet, majd hozzáadjuk a csoki pudingot, a diót és a tojást. Ezután még 10 percig főzzük a krémet a vízgőz felett. Majd levesszük a tűzről, beletördelünk három ostyalapot, és elkeverjük.


Egy püspökkenyér formát kibélelünk folpackkal, beleöntjük a masszát, a tetejére tesszük a maradék ostyalapokat, formára tördeljük, majd lefedjük folpackkal.


Ennyi, készen vagyunk, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és behabzsoljuk.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta