Gombás tojáslepény


Elvileg dübörög a medvehagymaszezon, gyakorlatilag viszont egyetlen darabot sem találtam a Sparban, ezért kénytelen voltam újratervezni  a hétvégére tervezett finomságot, amelyben eredetileg ő lett volna a főszereplő. A megoldás pofonegyszerű volt, megnéztem, hogy mi található a zöldségespultban, amellyel kiválthatom őkelmét,  és mivel nagyon szép újhagymák mosolyogtak rám, gyorsan vettem is egy csokorral. A receptbe Iklódi Dóra Cukormentes örömök című könyvében szerettem bele, egyszerű, gyors, mégis különleges étel készült némi változtatással.


Hozzávalók:



  • 1 db vöröshagyma

  • 8 db csiperkegomba

  • 2 db paradicsom

  • 3 ek olaj

  • 8 db tojás


  • bors

  • 1 kisebb csokor petrezselyem (nálam 2 ek szárított + egy picike adag friss saját termesztésű)

  • 1 csokor újhagyma (az eredeti receptben: 1 kisebb csokor medvehagyma)

  • 10 dkg sajt (lereszelve)


Elkészítés:


Egyáltalán nem bonyolult a folyamat: gombaragut készítünk, majd mindent összekeverünk mindennel és betoljuk a sütőbe. Részletesebben:


A hagymát és a gombát megtisztítjuk, előbbit apróra vágjuk, utóbbit felszeleteljük. A paradicsomot felkockázzuk.


Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, mehet rá a hagyma, amelyet annak rendje és módja szerint megdinsztelünk. Ezután beletesszük a gombát és a hagymát, és addig pároljuk, amíg  a gomba megpuhul. Ezzel a legbonyolultabb részen túl is volnánk.


Egy nagyobb tálban felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított újhagymát és petrezselymet és végül a gombás ragut. Egy jénai tálat kivajazunk (vagy egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, kinek mi tetszik), és beleöntjük a masszát. Már csak annyi a dolgunk, hogy a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és mehet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük és viharsebesen elpusztítjuk.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta