Vaníliás epres tiramisu


Most, hogy az időjárásnak is feltűnt, hogy tavasz van, és kisütött végre a napocska, nekem is eszembe jutott, hogy az eperszezon kellős közepén járunk, és én még mindig nem készítettem ezzel a finomsággal tiramisut, úgyhogy nagyon sürgősen orvosolni kell ezt a hatalmas problémát. Alapjáraton is tiramisu-függő vagyok, az eper pedig óriási kedvenc nálam, ki nem hagynám ilyentájt, hogy elkészítsem ezt az istenkirály nasit. Viharsebesen megvan, csak arra kell figyelni, hogy egy éjszakát mindenképpen a hűtőben kell parkoltatni őkelmét, hogy összeérjenek az ízek, aztán másnap reggel már csak annyi a dolgunk, hogy habzsoljunk és irigyeljük magunkat.


Hozzávalók:



  • 50 dkg eper + a díszítéshez kedv és íz ízlés szerint

  • 50 dkg mascarpone

  • 5 dl tej

  • 6 dl habtejszín

  • 2 tk vaníliakivonat

  • 3 dkg cukor

  • 6 ek porcukor

  • 2 csomag babapiskóta


Elkészítés:


Az epreket kisebb darabokra vágjuk.


Egy kisebb lábosba tesszük a tejet, a 3 dkg cukrot és 1 tk vaníliakivonatot, felforraljuk, majd langyosra hűtjük.


A tejszínt a porcukorral és 1 tk vaníliakivonattal habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, végül az apróra vágott epreket.


És ennyi volt az érdemi meló, már csak a rétegzés van hátra.


Egy nagy tál aljára teszünk egy sor vaníliás tejben megforgatott babapiskótát, mehet rá az epres krém fele, újabb sor tejes babapiskóta, végül a krém fele. És itt a vége, már mehet is a cucc egy éjszakára a hűtőbe, másnap reggel a tetejét kedvünk és ízlésünk szerint kidekoráljuk a maradék eperrel. Pár percig gyönyörködünk a művünkben,  aztán szeletelünk és indulhat a habzsi-dőzsi. Nem egy olcsó desszert, de egyszer élünk, nem igaz?



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs