Málnás tiramisu
A kánikula a hozzám hasonló tiramisu-függők számára maga a Kánaán, ugyanis a sütőt 50 fokban úgysem kapcsoljuk be, nasi viszont kell, vagyis csak a fantázia szab határt annak, hogyan turbózzuk fel ezt a fantasztikus desszertet. Mivel most a málnának van szezonja, nem volt kérdés, hogy ezzel a hozzávalóval fog elkészülni őtiramisusága. Gyorsan megvan, egyszerű, de mégis különleges ízvilágú finomság született, nem gondolnám, hogy megéri az estét nálunk...
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 50 dkg mascarpone
- 30 dkg málna
- 1 csipet só
- 2 csomag babapiskóta
- 2 dl presszókávé (+ kevés tej és cukor, mert én édesen szeretem, de ízlés szerint)
- nesquick (vagy cukrozatlan kakaópor, kinek mi tetszik)
Elkészítés:
Roppant bonyolult a művelet. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a csipet sóval és a cukor felével kemény habot verünk. A sárgáját és a cukor másik felét habosra keverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponét. A málnát leöblítjük, villával összetörjük és hozzáadjuk a krémhez.
Az érdemi melóval meg is lennénk, most már csak rétegezni kell. Előkapunk egy nagy tálat, az aljára teszünk egy sor kávéban megforgatott babapiskótát, aztán mehet rá a málnás krém fele, majd megszórjuk kevés nesquick-kel (vagy kakaóporral). Ismét egy sor kávés babapiskóta, a krém másik fele, majd a tetejét emberesen megszórjuk nesquick-kel (kakaóporral) és már készen is vagyunk, mehet a cucc egy éjszakára a hűtőbe szundikálni. Másnap reggel szeleteljük, habzsoljuk és irigyeljük magunkat. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése