Málnás tiramisu


A kánikula a hozzám hasonló tiramisu-függők számára maga a Kánaán, ugyanis a sütőt 50 fokban úgysem kapcsoljuk be, nasi viszont kell, vagyis csak a fantázia szab határt annak, hogyan turbózzuk fel ezt a fantasztikus desszertet. Mivel most a málnának van szezonja, nem volt kérdés, hogy ezzel a hozzávalóval fog elkészülni őtiramisusága. Gyorsan megvan, egyszerű, de mégis különleges ízvilágú finomság született, nem gondolnám, hogy megéri az estét nálunk...


Hozzávalók:



  • 6 db tojás

  • 15 dkg cukor

  • 50 dkg mascarpone

  • 30 dkg málna

  • 1 csipet só

  • 2 csomag babapiskóta

  • 2 dl presszókávé (+ kevés tej és cukor, mert én édesen szeretem, de ízlés szerint)

  • nesquick (vagy cukrozatlan kakaópor, kinek mi tetszik)


Elkészítés:


Roppant bonyolult a művelet. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a csipet sóval és a cukor felével kemény habot verünk. A sárgáját és a cukor másik felét habosra keverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponét. A málnát leöblítjük, villával összetörjük és hozzáadjuk a krémhez.


Az érdemi melóval meg is lennénk, most már csak rétegezni kell. Előkapunk egy nagy tálat, az aljára teszünk egy sor kávéban megforgatott babapiskótát, aztán mehet rá a málnás krém fele, majd megszórjuk kevés nesquick-kel (vagy kakaóporral). Ismét egy sor kávés babapiskóta, a krém másik fele, majd a tetejét emberesen megszórjuk nesquick-kel (kakaóporral) és már készen is vagyunk, mehet a cucc egy éjszakára a hűtőbe szundikálni. Másnap reggel szeleteljük, habzsoljuk és irigyeljük magunkat. Vigyázat, gyorsan fogy!



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs