Csokis répakenyér


Mert a banánkenyér unalmas és imádom a vad íztársításokat. Márpedig a répa és a csoki elsőre nagyon távol állnak egymástól, pedig csak egy bátorság kell hozzá, hogy egy sütiben összehozzuk őket, és láss csodát, nagyon is működik a kettősük. Semmi extra nincs ebben a kenyérkében, percek alatt összedobható, mégis különleges ízélményt tud nyújtani őfinomsága.


Hozzávalók:



  • 4 db tojás

  • 10 dkg cukor

  • 5 dkg barna cukor

  • 1 tk fahéj

  • csipet só

  • 30 dkg répa (tisztított mennyiség)

  • 0,5 dl olaj

  • 0,5 dl narancslé

  • 35 dkg liszt

  • fél csomag sütőpor

  • 15 dkg étcsoki apróra vágva


Elkészítés:


A répapüré elkészítése az egyetlen időrabló feladat: a répákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, felöntjük bő vízzel, enyhén sózzuk, majd puhára főzzük őkelméket. Leszűrjük, hozzáadjuk a narancslevet, botmixert ragadunk, és pürésítjük. A legnehezebben már túl is vagyunk, haladjunk tovább.


Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal. Aztán mehet a répapüré a tojásos cucchoz, következik az olaj, majd a lisztes elegy, végül az étcsokit is hozzáforgatjuk a tésztához. És ennyi, készen is volnánk, már csak ki kell bélelnünk sütőpapírral egy püspökkenyérformát, egyenletesen bele kell ügyeskednünk a tésztát, be kell tolnunk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Egyszerű, gyors, mégis van benne egy kis ízcsavar, amitől ünnepibb lesz az összhatás.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs