Retro sajtos rúd


 A mama receptje jobb! Mit lehet erre mondani? Lássuk! És tényleg! Amióta megkóstoltuk a mama (apukám párjának édesanyja) receptúrája alapján készült sajtos rudat, azóta nem kell más, mert nagyon finom. Nincs benne semmi extra hozzávaló, furfangos kis titok, a maga egyszerűségében nagyszerű. Kis hétköznapi csoda, amit bármikor be lehet venni, ha csak egy kis sósságra vágyunk. Szeretjük.


Hozzávalók:


Tésztához:



  • 50 dkg liszt

  • 25 dkg  vaj

  • 17 dkg reszelt sajt

  • 2 dl tejföl

  • 1/2 csomag szalakáli


  • 1 db tojás


Tetejére:



  • 1 db tojás

  • reszelt sajt


Elkészítés:


Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáreszeljük a vajat, ruhaujj felgyűr, összemorzsol. Mehet hozzá a tojás, a só, a szalakáli, a tejföl és reszelt a sajt, majd jó alaposan összegyúrjuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előkapjuk a derelyevágót, felszeleteljük, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ennyi, gyors, finom, megunhatatlan.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs